Šport > Nogomet
1598 ogledov

Služil milijone, zdaj na sodišču, ker ne plačuje elektrike

Roman Pavljučenko Epa
Nekdanji član angleškega velikana je zabredel v težave.

Nekdanji napadalec londonskega Tottenhama se je znašel na sodišču, kjer ga tožijo za 400 evrov neplačanih računov za elektriko in vodo. Roman Pavljučenko sicer drugo sezono zapored brani barve ruskega tretjeligaškega kluba Znamja Noginsk iz Moskovske Oblasti. V minuli sezoni je po dogovoru s klubom sicer igral le domače tekme.

Pavljučenko, ki je pred tednom dni praznoval svoj 39. rojstni dan, je sicer doživel precej boljše čase, v svoji karieri pa si je z igranjem pri moskovskem Spartaku, Tottenhamu, Lokomotivi Moskvi in Kubanu iz Krasnodarja prislužil tudi milijonske vsote. 

Za reprezentanco Rusije je zbral 51 nastopov in 21 zadetkov, odlične predstave na evropskem prvenstvu leta 2008, ko se je ruska izbrana vrsta prebila v polfinale, pa so mu prinesle tudi selitev na angleške zelenice. V Premier League je tako igral od leta 2008 do 2012, v 113 nastopih za Tottenham pa je dosegel 42 golov.

Sledila je vrnitev v domovino k Lokomotivu, kasneje pa je v najmočnejši ruski ligi igral še za Kuban in Ural, novembra 2017 pa je za nekaj časa sklenil kariero po igranju v drugi ruskli ligi za Ararat. S klubom se je sporazumno razšel. Upokojitev ni dolgo trajala, že konec avgusta naslednje leto je podpisal za Znamjo.

Komentarjev 1
  • marialorca 09:48 23.december 2020.

    Kako pa je milijone zaružil, da nima za elektriko 400€? Če mu ata, mama, brat, sestra, frendi, ... nočejo pomagati pa se "sili" v medije?