Šport > Nogomet
25 ogledov

Sodišče: Redknapp in Mandarić nista kriva

redknapp EPA
Trener Tottenhama Harry Redknapp in lastnik Sheffielda Milan Mandarić sta bila oproščena vseh obtožb glede utaje davkov.

Trener Tottenhama Harry Redknapp je oproščen vseh sumov domnevne utaje davkov, je odločilo sodišče v Londonu. V procesu, ki je trajal dva tedna, je šlo za davek na slabih 300 tisoč dolarjev (dobrih 225 tisoč evrov) , kolikor je nekdanji šef Portsmoutha in nekoč tudi prvi mož Kopra Milan Mandarić nakazal na Redknappov monaški račun, poimenovan po njegovem psu Rosie 47.

Tožilstvo je trdilo, da je Redknapp denar prejel kot bonus od prodaje Petra Croucha in hkrati za premijo za zmago proti Manchester Unitedu, za kar bi moral plačati davek. Moža sta zatrdila, da so bile vsote namenjene naložbam zunaj nogometa. Sodišče je pritrdilo obtožencema in odločilo, da nista naredila nič protizakonitega oziroma da dokazi za obsodbo izogibanja angleški davkariji niso bili dovolj trdni.

"Za mano je nočna mora," je gruči prezeblih novinarjev na robu solz (on, ne novinarji) dejal 64-letni Redknapp, ki je Portsmouth treniral od leta 2002 do 2004 in od 2005 do 2008: "Od tega je pet let in primer nikdar ne bi smel priti na sodišče. Rad bi se zahvalil navijačem, posebej Tottenhamovim. Tekma z Wiganom je bila zame najbolj ganljiva v življenju, saj so prepevali moje ime." Zanimivo, da Redknapp na Otoku velja za najresnejšega kandidata za morebitnega naslednika Fabia Capella ob selektorjevem potencialnem odstopu.

Milan Mandarić, ki je od leta 2006 nekaj časa deloval tudi v Kopru, je zdaj predsednik tretjeligaša Sheffield Wednesdaya, njegov oglednik pa je tudi Mladen Rudonja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.