Šport > Nogomet
149 ogledov

Šok za Arsenal, izločil ga je drugoligaš

Arsene Wenger
FA pokal je znova poskrbel za veliko presenečenje.

Arsenal je najuspešnejši klub v najstarejšem nogometnem  tekmovanju na svetu, FA pokal so topničarji doslej osvojili trinajskrat, enkrat več kot Manchester United. Branilci naslova, v zadnjih štirih letih so kar trikrat osvojili lovoriko v tem tekmovanju, pa so tokrat poslovili že v tretjem kolu tekmovanja, za nogometaše iz severnega Londona je bilo usodno gostovanje pri drugoligašu. Nottingham Forrest, sicer ob koncu sedemdesetih let angleški prvak in dvakratni evropski klubski prvak, je slavil s 4:2.

Arsene Wenger, ki je začel prestajati kazen treh tekem suspenza zaradi kritik na račun sodnikov in si je dvoboj ogledal s tribune, je povsem premešal začetno postavo, od zadnjega ligaškega dvoboja s Chelseajem sta v prvi enajsterici začela le dva ista igralca. Mladeniči in nekateri izkušeni igralci, ki v prvenstvu ne igrajo veliko, predvsem slednji, pa niso izkoristili zaupanja in so predvsem v obrambnih nalogah povsem odpovedali.

Domači so tako povedli po podaji s prostega strela, ko je z bližine z glavo zadel Eric Lichaj. Na drugi strani je Arsenal hitro izenačil, v gneči pred golom se je najboljše znašel Per Mertesacker. A domači ameriški branilec, ki sicer zelo redko dosega zadetke, je pred polčasom še drugič zadel v polno. Žogo, ki jo je domača obramba izbijala izpred gola, je na robu kazenskega prostora lepo ustavil s prsmi in nato iz prve zadel zgornji desni kot gostujočih vrat.

Zaostanek gostov tudi v drugem polčasu ni prebudil, sledila pa je enajstmetrovka za domače in na semaforju se je izpisal izid 3:1. Po napaki domačega vratarja je zaostanek Arsenala zmanjšal Danny Welbeck, a je nato sodnik še enkrat pokazal na belo točko v prid gostiteljev. Wenger, ki si je kazen prislužil zaradi negodovanja zaradi sumljivih enajstmetrovk, ki so bile dosojene za tekmece topničarjev, verjetno znova ne bo zadovoljen, še zlasti zato, ker je bilo tudi izvajanje najstrožje kazni vsaj vprašljivo.  Kieranu Dowellu je ob strelu spodrsnilo, žogo pa je z dvema dotikama poslal v mrežo.

Wenger je doživel prvi poraz v tretjem kolu FA pokala, Arsenal pa v tem delu tekmovanja ni izpadel že vse od leta 1996.

Drugo presenečenje dneva je pripravil četrtoligaš Newport County, ki je z 2:1 izločil štirikratnega angleškega prvaka Leeds United.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.