Šport > Nogomet
288 ogledov

"Strah me je. Včasih ugasnem luči, da ne vedo, da sem v hiši."

Eboue Galatasaray Juventus Liga prvakov EPA
Zaslužil je več kot 20 milijonov funtov, zdaj spi na tleh pri prijateljih.

Dolgoletni nogometaš angleškega velikana Arsenala in reprezentance Slonokoščene obale Emmanuel Eboué je po ločitvi ostal brez vsega premoženja, čeprav je v karieri zaslužil okrog 20 milijonov funtov, zdaj spi na tleh pri prijateljih. Ko je javno spregovoril o svojih težavah, mu je na pomoč priskočil nekdanji klub Galatasaray in mu ponudil delo.

Štiriintridesetletni Eboué je med leti 2004 in 2011 navduševal na desni strani obrambe Arsenala, od leta 2011 do 2016 pa je nosil dres Galatasaraya. Bil je reprezentant Slonokoščene obale in služil milijone, čez noč pa je ostal brez vsega premoženja. Nekdanja žena mu je pobrala vso imetje, otrok ni videl od junija, porušil se mu je svet. Po sporu z agentom, ki ga ni mogel plačevati, mu je Mednarodna nogometna zveza izrekla prepoved igranja nogometa.

Eboue Galatasaray Juventus Liga prvakov Najslabši prestopi Šport Suspenz, ker ni plačal svojemu agentu

"Ne morem si privoščiti odvetnika. Sem v hiši, a me je strah. Ne vem, kdaj bo prišla policija. Včasih ugasnem luči, da ljudje ne vedo, da sem v hiši," je v intervjuju za britanski Mirror povedal Eboué. Priznal je, da je imel samomorilske misli, njegovo zdravje pa je slabo.

Spomnil se je dneva, ko je šel v lokalni pub v Enfieldu in zakrinkan gledal svoj nekdanji klub Arsenal, ki se je meril z Evertonom. "Pokril sem si obraz in šel v pub. Bil sem med navijači Arsenala in niso vedeli, kdo sem. Sedel sem, pil pivo in gledal tekmo. Ves čas sem imel čez glavo kapuco in redko dvignil pogled, ker sem vedel, da me bodo navijači prepoznali. Sram me je bilo. Nikoli nisem v pubu gledal tekme. To sem počel v svoji hiši. Ali pri prijateljih. Ponavadi so me navijači gledali na igrišču. Če bi se upokojil, ne bi imel nič proti, če bi me videli v pubu. Nekateri mislijo, da Eboué še kar igra nogomet. Nekje," se spominja branilec.

Mandela AS Roma Fiorentina Serie A Italija liga prvenstvo za mandelo Šport Sramota: Drogbaju in Ebouéju kazen zaradi Mandele

Ebouéja je zaradi težav, v katerih se je znašel, tako sram, da trenira ponoči v parku. Izogiba se severnega Londona in območja okrog stadion Emirates. "Nisem oseba, ki se rada skriva. Toda zdaj se moram, ker je moj položaj zelo zahteven."

"Ljudje imajo v svojih glavah podobo Emmanuela Ebouéja. Ime. Vem, da me spoštujejo. Ko me vidijo na avtobusu, jim moram lagati in dopovedovati, da to nisem jaz. Sram me je," je povedal 34-letnik, ki je priznal, da je bil naiven in je slepo verjel v investicije, nad katerimi je bdela njegova žena, zato je tudi ostal brez vsega premoženja.

Ko je v javnost prišla žalostna zgodba nekdanjega odličnega nogometaša, mu je pomoč takoj ponudil Galatasaray. Trener carigrajskega velikana Fatih Terim mu je ponudil službo pomočnika trenerja ekipe do 14 let.

Lee Peltier Emmanuel Eboue | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.