Šport > Nogomet
24 ogledov

Šokantna odločitev v hrvaškem nogometu

Gol, druga hrvaška liga Youtube
Gol, ki pa ga sodniki niso videli.

Ljubitelji nogometa na Hrvaškem ta konec tedna posvečajo veliko pozornost drugoligaški konkurenci. Zaradi nenavadne napake sodnikov na dvoboju drugoligašev Dugopolje in Sesvete je namreč v ozadje padla tudi prva liga.

Gostitelji so v 70. minuti vodili z 2:1, nato pa je sodnik Tino Kreček pokazal na belo točko zaradi igranja z roko. Ob tem je pokazal še rdeči karton. Domači so bili prepričani, da je bila roka nastreljana in da so oškodovani. A najzanimivejše je šele prihajalo, čez nekaj sekund so namreč sodnika obkrožili nogometaši Sesvet.

Ante Aralica je namreč streljal, zadel v polno, žoga pa je poletela skozi luknjo v mreži. Sodniki so se po krajšem oklevanju odločili dosoditi le za gol avt. "Ne vem, če se sploh lahko pritožimo. Vsi so videli, da je žoga šla v gol, a razumem, da je sodnika zmedel odboj od zida," je precej mirno sodniško napako sprejel trener gostov Denis Bezer.

Manj mirno je vse skupaj prenesel njegov tekmec na klopi Dugopolja. "Nikoli v življenju še nisem videl česa takšnega. Vsaj ne v nogometu. Do 70. minute je bil to pravi derbi, nato pa se je sodnik odločil, da bo stvari vzel v svoje roke," je dejal Miroslav Bojko, ki je mnenja, da njegov igralec ni namerno igral z roko.

"Po enajstmetrovki smo se že obrnili proti centru, ko nas je presenetil naš vratar, ki je mrtvo hladen postavil žogo v peterec. Kasneje nas je v garderobi vprašal, kaj se je zgodilo in če je bil res gol," je po tekmi dejal napadalec Dugopolja Mario Sačer.

Tekma se je vseeno končala z rezultatom 2:2, strelec zadetka pa je bil prav Aralica, ki so mu sodniki 'ukradli' zadetek z bele točke. Podobne stvari so se sicer v preteklosti že dogajale:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.