Šport > Nogomet
912 ogledov

Šokantno razkritje odličnega reprezentanta: "Ne želim se skrivati, sem gej!"

Jakub Jankto Profimedia
Češki nogometaš je v želji po svobodnem življenju razkril, da je gej.

Češki nogometni reprezentant Jakub Jankto je javnosti prek Instagrama sporočil, da je homoseksualec. Kot je pojasnil, se je za to objavo odločil, ker si želi živeti svobodno.

"Kot vsi drugi imam tudi jaz svoje moči, svoje slabosti. Imam družino. Imam prijatelje," je dejal v videu na omenjenem družbenem omrežju.

"Imam službo, ki jo že leta opravljam najbolje, kar lahko, resno, profesionalno in s strastjo. Kot vsi drugi pa si tudi jaz želim živeti v svobodi. Brez strahov. Brez predsodkov. Brez nasilja. A z ljubeznijo. Sem homoseksualec in se ne želim več skrivati," je dodal 27-letni vezist.

Jankto je od leta 2021 član španskega prvoligaša Getafeja, trenutno pa je posojen praški Sparti. Igral je tudi za Udinese, Ascoli in Sampdorio. Vse od leta 2017 je redni član češke reprezentance, za katero je v tem času zbral 45 nastopov in 4 zadetke.

Jakub Jankto | Avtor: Profimedia Profimedia

"Jakub je pred časom z upravo kluba, trenerjem in soigralci odkrito govoril o svoji spolni usmerjenosti. Vse drugo je del njegovega zasebnega življenja. Ni dodatnih komentarjev. Ni vprašanj. Ima našo podporo. Živi svoje življenje," pa so zapisali pri Sparti.

Jankto ima iz predhodne zveze triletnega sina, s svojo partnerko sta se razšla leta 2021, po svojem razkritju pa je postal prvi še aktivni nogometni članski reprezentant, ki se je opredelil kot homoseksualec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice