Šport > Nogomet
25 ogledov

Španski mediji: "Modrić je poraženec"

modrić real granada EPA
V španskih medijih je bil Luka Modrić razglašen za velikega poraženca nedeljskega dvoboja med Madridom in Barcelono, saj je obsedel na klopi, medtem ko sta prednost dobila Mesut Özil in Kaká. Za to naj bi obstajali konkretni razlogi ...

V nedeljo je mesto v vezni liniji, v postavitvi s Xabijem Alonsom in Samijem Khediro, dobil nemški reprezentant Mesut Özil, v končnici ga je zamenjal Kaká, Luka Modrić pa je, tako kot nekaj dni prej v Ligi prvakov proti Ajaxu, obsedel na klopi za rezerviste.

"Kot kaže, se lahki in krhki Modrić ne vklopi v bojevniški in hitri slog igre, ki ga goji Mourinho," je zapisano na portalu El Economista.

Bolj natančen je El Pais, ki navaja: "Do petka Mourinho ni vedel, ali bo začel Modrić ali Özil. Tako je za Modrića organiziral simulacijo situacij, ki ga čakajo na tekmi z Barcelono. Postavil ga je pred Alonsa in Khediro in hitro začel kazati nezadovoljstvo. Tisti, ki opazujejo vadbo v Valdebebasu (trening centru Reala, op. p.), so povedali, da zna Mou pogosto obrniti hrbet igralcem in s svojimi pomočniki razpravljati o podrobnostih, ki ga ne zadovoljujejo. Tako naj bi bilo tudi v petek ob izvajanju Modrića, iz katerega je bilo razvidno, da ne more izvajati trenerjevih navodil. Šlo naj bi za pomanjkljivosti fizične in psihološke narave, ne pa za nezadovoljivo tehniko."

Najbolj oster je bil najstarejši še aktivni madridski dnevnik ABC, ki je spomnil tudi na besede trenerja madridskega Reala pred tekmo z Ajaxom v Amsterdamu, ko je Portugalec dejal, da Luki manjka še veliko in da mora še napredovati. "Mourinho je verjel, da bo Modrić Khedira in Özil v eni osebi, da bo torej organizator igre, ki bo lepo delil zadnje podaje, nato pa bo stekel v obrambo in razgrajeval nasprotne napade. Po nekaj tekmah je postalo jasno, da Luka dela ali eno ali drugo, nikakor pa ne obojega naenkrat. Jasno je, da Mou išče 'supermana', ki bo lahko opravljal raznolike naloge. Največji problem je, da je Mourinho vztrajal pri prihodu Hrvata, a sedaj izgleda, kot da ga sploh ni dobro spoznal. Ali Modrić ne igra tako kot v Angliji ali pa Mou ni opravil domače naloge. Ali pa drži oboje," je zaključil ABC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.