Šport > Nogomet
384 ogledov

Spodrsljaj Brazilije, stoodstotni samo še svetovni prvaki

Messi Epa
Aktualni svetovni prvak iz Argentine so še edina reprezentanca s popolnim izkupičkom v južnoameriških kvalifikacijah za SP 2026.

Svetovni prvaki Argentinci so zmagali še na tretji tekmi južnoameriških kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2026, potem ko so bili na domačem terenu v Buenos Airesu na stadionu Monumental boljši od Paragvaja z 1:0. Medtem pa so šestkratni svetovni prvaki Brazilci kljub številnim priložnostim le remizirali z Venezuelo (1:1) in prvič izgubili točke.

Superzvezdnik Lionel Messi je sprva s klopi lahko opazoval, kako je Argentina sijajno začela. Po pičlih treh minutah je Nicolas Otamendi z volejem streljal iz kota za vodstvo.

Moštvo trenerja Lionela Scalonija je poskušalo z velikim pritiskom doseči še drugi gol, a so tako Lautaro Martínez (30.), De Paul (41.) in Nicolas Gonzalez (44.) zapravili velike priložnosti.

V 53. minuti je Estadio Monumental s stoječim aplavzom le dočakal na zadnji tekmi poškodovanega sedemkratnega najboljšega nogometaša na svetu, Messija. V 75. minuti bi zvezdnik Inter Miamija iz kota skoraj dosegel izjemen zadetek, a je žoga v visokem loku zadela le prečko. To je bila tretja zmaga sinjemodrih po uvodni tekmi proti Ekvadorju (1:0) in zmagi v gosteh pri Boliviji (3:0).

Brazilija pa je prvič brez popolnega izplena končala že na tretji tekmi, potem ko je uvodoma premagala Bolivijo s 5:1 in Peru z 1:0.

Gabriel Magalhaes je dosegel edini zadetek selecaa v 50. minuti po kotu Neymarja. Gol, ki ga je dosegel Vinícius Junior, je bil razveljavljen zaradi ofsajda. Ekipa, ki jo vodi začasni selektor Fernando Diniz, je zapravila številne priložnosti. Eduard Bello je v 85. minuti izenačil za Venezuelo z izjemnim strelom.

Darwin Nunez je zadel v sodnikovem dodatku in Urugvaju priboril remi (2:2) proti Kolumbiji v gosteh v Barranquilli, potem ko so gostitelji zapravili številne lepe priložnosti po vodstvu z 2:1. Medtem pa je Ekvador osvojil prve tri točke teh kvalifikacij po zmagi z 2:1 pri Boliviji, Čile je premagal Peru z 2:0.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice