Šport
3238 ogledov

Slovenci po borbeni tekmi izluščili težavo: "To nam očitno ne leži"

Rok Možič Profimedia
Slovenska odbojkarska reprezentanca tudi v tretji kvalifikacijski tekmi za OI 2024 ni dopustila presenečenja.

Slovenski odbojkarji ostajajo neporaženi na kvalifikacijskem turnirju v deželi vzhajajočega sonca, kjer se reprezentance potebujejo za olimpijske vozovnice v Pariz. Po Tuniziji (3:0) in Turčiji (3:0) so varovanci Gheorgheja Cretuja z nekaj več težavami, a vseeno zanesljivo premagali še Finsko s 3:1 v nizih.

Slovenska odbojkarska reprezentanca Boj za olimpijske Šport Slovenci prvič z večjimi težavami, na koncu slavili presenetljivega junaka

Slovenci se tokrat niso pokazali v najboljši luči, vendar so znova pokazali, da znajo tudi v najtežjih trenutkih potegniti največ iz ponujenih priložnosti.

Po dobrem uvodu v tekmo so v drugem nizu zaspali, nato pa v nadaljevanju strnili vrste in zaigrali bolj odločno za zanesljivo zmago. Še naprej jim preglavice povzročajo zgodnji termini tekem, saj se nikakor ne uspejo privaditi na igranje v dopoldanskih urah.

"Še ena zmaga, zelo pomembna. Še se ponavljamo, da imamo nekaj težav z uro tekem, ki je nismo vajeni. Začeli smo sicer dobro, a nato zaspali. Smo pa se še pravočasno prebudili, pokazali ogromno želje, energije, ta energija nas je ponesla na višjo raven od tekmeca, tako da se na koncu lahko veselimo nove zmage," je povedal podajalec Slovenije Uroš Planinšič.

Slovenija odbjoka Začetni krč Šport Slovenci trpeli v jutranjem terminu: "Ob tej uri res nismo vajeni igrati"

Neugoden termin obračuna je v svojem videnju dogajanja na parketu izpostavil tudi slovenski sprejemalec Rok Možič: "Vedeli smo, da ne bo enostavno. Tekma je bila spet ob 10. uri, kar nam očitno ne leži. Finci so igrali dobro, predvsem v drugem nizu so se zbudili, začeli uprizarjati neugodne udarce, floate in spine, mi nismo bili zbrani, kot bi morali biti. Sem pa vesel, da smo se v tretjem nizu prebudili, začeli igrat z veliko več energije, veliko bolj pametno, tako da smo na koncu zasluženo zmagali. Čestitke celotni ekipi, predvsem pa Urošu Planinšiču, ki je vstopil v igro v tretjem nizu, dal nekaj nove energije. Mislim, da nam bo ta širina zelo pomagala, ko Dejan Vinčić ne bo v formi. Pomembna zmaga, a je treba razmišljati naprej, ker še nismo tam, kjer želimo biti."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 11:05 03.oktober 2023.

    Za Tekme na svetovnem nivoju je res podcenjujoce da se igrajo sredi dopoldneva.