Šport > Nogomet
40 ogledov

Spomladansko sezono odpira večni derbi

Berić Fink Ploj Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Prva liga Saša Despot
Slovenske nogometne zelenice bodo danes znova zaživele. Uvod spomladanske sezone bodo v dobršni meri zaznamovali dvoboji večnih tekmecev Maribora in Olimpije. Ta se bosta najprej merila v zaostalih četrtfinalnih tekmah pokala Slovenije, 9. marca pa ju čaka še medsebojni prvenstveni obračun v 1. SNL.

Ljubitelji nogometa bodo prvi večni derbi lahko spremljali drevi, ko bo ob 20. uri v Stožicah prva četrtfinalna pokalna tekma, povratna pa bo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu ob 18.30. V pokalu so sicer že znani trije polfinalisti, in sicer Triglav, Aluminij in Celje.

V prvenstvu pa se bosta tekmeca znova spopadla 9. marca v sklopu 23. kroga. V 22., ki bo na sporedu 2. oziroma 3. marca, pa se bodo med seboj merili Gorica in Celje, Maribor in Triglav, Rudar in Aluminij, Domžale in Luka Koper ter Mura 05 in Olimpija.

Po jesenskem delu imajo branilci naslova Mariborčani (48) devet točk prednosti pred Olimpijo, a tudi tekmo manj (čaka jih še zaostalo srečanje v Velenju). Tretji so Domžalčani, ki imajo štiri točke manj od Ljubljančanov, Luka Koper pa na četrtem mestu zaostaja še dve točki več. Najslabše kaže Muri, ki je na 21 tekmah zbrala vsega 17 točk, tekmeca pred njo - Aluminij in Rudar - ji bežita za štiri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.