Šport > Nogomet
1507 ogledov

Sprejeta dokončna odločitev glede usode Zdravka Mamića

Zdravko Mamić Epa Zdravko Mamić
Pravosodje v BiH je pravnomočno odklonilo možnost izročitve Zdravka Mamića na Hrvaško.

Pritožni svet sodišča Bosne in Hercegovine je pravnomočno odločil, da svetovalca zagrebškega nogometnega kluba Dinamo, 60-letnega Zdravka Mamića, ne bodo izročili Hrvaški. Izpostavili so, da zakonodaja v BiH kot kaznivo dejanje ne pozna določila za zločinsko združevanje in gospodarski kriminal, kot jih je v obtožnici proti Mamiću zastavila Hrvaška.

zdravko mamić Tiralica Šport BiH se odločila glede usode Zdravka Mamića

Pritožni svet sodišča BiH je potrdil nepravnomočno sodbo sodišča s konca avgusta letos, ko so potrdili, da ni zakonskega temelja za izročitev Mamića na Hrvaško. Pojasnili so, da zakonodaja ne pozna kaznivega dejanja "zlorabe zaupanja v gospodarskem poslovanju, ki je bilo storjeno v zločinskem združenju", kot jih je zastavilo hrvaško sodišče, so zapisali na spletni strani sodišča s sedežem v Sarajevu. Mamića pred izročitvijo varuje tudi državljanstvo BiH, ki ga ima poleg hrvaškega državljanstva.

Zdravko Mamić | Avtor: Epa Epa

Hrvaška je junija letos od BiH znova zahtevala izročitev Mamića, ki je bil lani na sodišču v Osijeku nepravnomočno obsojen na šest let in pol zapora zaradi finančnih malverzacij v Dinamu. Mamić je le dan pred izrekom sodbe pobegnil v Međugorje v BiH, da bi se izognil priporu, ki je na Hrvaškem obvezen do pravnomočne sodbe v primeru, če nepravnomočna sodba prinaša najmanj pet let zapora.

Zdravko Mamić Begunec Šport Zdravko Mamić kmalu na čelu bosanskega prvoligaša

Na zaporno kazen je obsojen zaradi oškodovanja zagrebškega kluba za najmanj 15,3 milijona evrov in hrvaškega državnega proračuna za skoraj 1,6 milijona evrov. Proti Mamiću so na Hrvaškem vložili še dve obtožnici zaradi domnevnega kriminala, s katerim naj bi storil večmilijonsko škodo v Dinamu.

Policija Pranje denarja Šport V Sloveniji hišne preiskave zaradi Mamićevih poslov BBB sekira Video Šport Šokantno! S sekirami in kladivi razbijali po Zagrebu!
Komentarjev 1
  • Avatar Magdirella
    Magdirella 00:32 24.september 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com