Šport > Nogomet
12 ogledov

Spursi najeli letalo za Adebayorja

emanuel adebayor EPA
Trener Tottenhama André Villas-Boas ni bil preveč zadovoljen, da se je Emmanuel Adebayor iz Južne Afrike, kjer je zaigral na afriškem prvenstvu, vračal tako pozno, zato so Spursi reprezentantu Toga najeli letalo. S tem so želeli zagotoviti, da bi se napadalec vrnil pravočasno za nastop na premierligaški tekmi proti Newcastlu.

Emmanuel Adebayor je z reprezentanco Toga zaigral na afriškem prvenstvu v Južnoafriški republiki, kjer jih je v četrtfinalu izločil poznejši finalist Burkina Faso (1:0).

emanuel adebayor | Avtor: EPA EPA
Napadalec Tottenhama bi se moral v London vrniti že v četrtek, ko naj bi se Spursom pridružil tudi na treningu, vendar je 28-letnik nazaj na Otok prispel šele v petek zvečer. Nepredvidena zamuda je razjezila Andréa Villas-Boasa, zato je Tottenham najel letalo, ki bi Adebayorja po hitrem postopku spravilo nazaj v Anglijo. ''Ja, ponj smo poslali letalo. Ekipi je pomagal do rezultatov, zato je dobro, da je nazaj,'' je povedal Villas-Boas. Tottenham je v 26. kolu angleške lige z 2:1 premagal Newcastle.

Adebayor pa je po pisanju otoških medijev morda ne bo odnesel tako poceni. Pri Tottenhamu namreč razmišljajo, da bi napadalca kaznovali z odvzemom dvotedenske plače, kar znaša približno 230 tisoč evrov. Villas-Boas je sicer po zmagi nad Newcastlom zatrdil, da je imel reprezentant Toga dovoljenje za poznejšo vrnitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.