Šport > Nogomet
2341 ogledov

Srbski navijači čakajo na prihod osovraženega Švicarja

Xherdan Shaqiri
Novega člana Liverpoola čaka težko gostovanje.

Švicarski reprezentant albanskega porekla Xherdan Shaqiri je na svetovnem prvenstvu zadel proti Srbiji, nato pa ob veselju z rokami nakazal dvoglavega albanskega orla. Enako je storil tudi njegov reprezentančni kolega Granit Xhaka, oba pa sta bila zaradi tega denarno kaznovana s strani Fife.

Granit Xhaka Albanski orel Šport Provokacija in nespoštovanje lastnega dresa?

Shaqirijeva poteza v Srbiji pričakovano ni bila dobro sprejeta, novega člana Liverpoola pa zdaj v ligi prvakov čaka gostovanje pri Crveni zvezdi. Najbolj vročekrvni navijači srbskega kluba se že 'pripravljajo' na Švicarjev prihod. "Mislim, da bo pod velikim psihološkim pritiskom, saj ve, kam prihaja. Ve, da je Crvena zvezda simbol Srbije, igral pa bo v vročem kotlu Marakane. Ne vem, če bo sploh prišel. Tudi če bo, bo manjši od makovega zrna. Dvomim, da bo sploh prišel," nakopičene strasti ni ravno umirjal direktor beograjskega kluba Zvezdan Terzić.

"Seveda moramo kot nogometni klub enako sprejeti vsakega tekmeca. Ne smemo se ukvarjati s preteklostjo in zgodovino. Crvena zveuda mora narediti prav vse, da bo Shaqiri občutil, da igra le nogomet. Naša obveznost je, da ga zaščitimo v primeru neželenih situacij. Želimo biti dober gostitelj," je sicer še dodal Terzić. 

Arsenal Premier League Šport Elton John noro slavil, albanski orel pri Arsenalu
Komentarjev 2