Šport > Nogomet
972 ogledov

Srbski nogometni reprezentant s solidnim nastopom na šahovskem EP

Dejan Joveljić Profimedia
Vse boljša kariera srbskega napadalca tudi v šahu.

Štiriindvajsetletni Dejan Joveljić je občasni reprezentant Srbije v nogometu, napadalec ekipe Los Angeles Galaxy je doslej za izbrano vrsto zbral šest nastopov, ob tem je dosegel tudi dva zadetka. A hkrati se nekdanji član Crvene zvezde, Eintracht Frankfurta in Anderlechta odlično znajde tudi s figurami na črno-belih poljih.

Od četrtka je tako nastopal na evropskem prvenstvu v hitropoteznem šahu, ki ga je gostil Zagreb.

S šahom se je sicer resneje začel ukvarjati v obdobju koronavirusa, ko je bil član belgijskega Anderlechta. Ker ni zapuščal svojega stanovanja, je redno šahiral. Kasneje se je pričel udeleževati tudi šahovskih učnih ur in treningov.

"Nisem slab, a odkar sem prestopil v Los Angeles Galaxy s trenerjem zaradi časovne razlike ne sodelujem več toliko. Vsak dan šahiram, ampak to ni enako temu, ko skupaj s trenerjem slediš nekim ciljem," je dejal Joveljić, ki se je tekmovanja v Zagrebu lahko udeležil, saj se je sezona v ligi MLS že končala.

Dejan Joveljić | Avtor: Profimedia Profimedia

V Zagrebu so ga izpostavili kot najboljšega šahista med nogometaši. "To je neuradni naziv, a na nek način tudi pravilen, saj imam med nogometaši najvišji šahovski rating. Ta v standardnem šahu znaša 2.217 točk, v on-line šahu pa varira med 2.300 in 2.400. Na ta način preživljam svoj prosti čas. Nekateri se radi sprehajajo, nekateri radi ribarijo, jaz pa najraje šahiram," je izjavil za Večernji list.

Njegove predstave v Zagrebu je sicer pozdravila tudi Nogometna zveza Srbije: "Reprezentant Srbije in član LA Galaxyja Dejan Joveljić je izkoristil konec sezone in pavzo v ligi MLS za sodelovanje na evropskem šahovskem prvenstvu. Napadalcu naše reprezentance je uspel soliden učinek, osvojil je šest točk v 13 partijah."

Komentarjev 1
  • Avatar Iuckyss
    Iuckyss 06:55 18.december 2023.

    Cime....Rad bi pozdravil starše, pe posebej očeta in mamo...Udaril sem se v koleno, na nogi....Ta večer ni bil moj dan...