Šport > Nogomet
423 ogledov

Srbski selektor: "Slovenija ni bila slaba, mi smo bili toliko boljši"

Profimedia
Slovenska nogometna reprezentanca tudi po dveh tekmah ostaja brez točk v letošnji sezoni lige narodov.

Varovanci Matjaža Keka so sinoči izgubili še drugo zaporedno tekmo v ligi narodov. Po porazu s Švedsko v Ljubljani (0:2) so novo razočaranje doživeli na gostovanju v Beogradu, kjer so jih s 4:1 nadigrali Srbi. Ti so vlogo favorita potrdili v drugem polčasu, v katerem so stopnjevali ritem, medtem ko je kvaliteta igre na slovenski strani vztrajno padala. 

Šport: Stroga enajstmetrovka in hiter protinapad pokopala Slovence. Jan Oblak Liga narodov Šport Slovenija v Beogradu v prvem polčasu izenačila, nato pa...

Srbija je povedla v 24. minuti z golom Aleksandra Mitrovića, šest minut kasneje pa je za izenačenje zadel Petar Stojanović (30.). V prvem polčasu sta si bili reprezentanci še razmeroma enakovredni, v drugem pa so domači prevzeli pobudo ter z zadetki Sergeja Milinković-Savića (56.), Luke Jovića (85.) in Nemanje Radonjića (92.) prišli do prepričljive zmage.

"Pričakujemo večji obisk"

Tekmo na stadionu Rajka Mitića si je ogledalo samo 15.000 navijačev, čeprav objekt sprejme več kot 50.000 ljudi. "Zdaj je bilo bolje kot prejšnjo tekmo. Mi smo tukaj, da se borimo, da izgledamo dobro, da se žrtvujemo, ljudje pa bodo ocenili, ali naj pridejo na tekmo. Za reprezentanco se ne navija, ampak se jo podpira in spoštuje. Pričakujemo večji obisk. Ne odločam pa jaz o tem," je skromno navijaško udeležbo komentiral srbski selektor Dragan Stojković.

Dragan Stojković | Avtor: Profimedia Profimedia

Kar zadeva dogajanje na zelenici, legendarni "Piksi" ni imel nobenih pripomb. "Treba je dati pomembnost igralcem, ki imajo manjšo minutažo, da jim pokažemo, da so za nas pomembni, da se dela na kolektivnem duhu. Mogoče je na začetku s prvo enajsterico kazalo, da ne moremo, ampak jaz sem vedel, da lahko. To je dobro za samozavest. Mi hočemo maksimum in tako bo tudi v Ljubljani. Je pa to ob koncu sezone izjemno težko zaradi fizičnih naporov. Sem pa zadovoljen z igro, igralci so pokazali karakter in odločnost. Popolnoma zaslužena zmaga, nogometno gledano je bilo za Srbijo danes vse idealno."

Novice: "Razmišljal sem o tem, da imam vsega dovolj" - Matjaž Kek Kek razočaran: Šport "Razmišljal sem o tem, da imam vsega dovolj"

Dotaknil se je tudi igre nasprotnika in za razliko od Keka, ki je zaključek tekme označil za "razprodajo ugleda", izrekel nekaj pohvalnih besed na račun gostujočih nogometašev.

"Slovenija ni bila tako slaba, kot smo bili mi boljši. Prevladovali smo v sami postavitvi igre, gibanju, Sloveniji ni lahko igrati, kadar nasprotnik tako nadzoruje tekmo. Mislim, da se je Slovenija pokazala v dobri luči, toda ko je tekmec boljši in kreira priložnosti, pride do takšnega rezultata. Lahko bi ostalo pri izidu 2:1, kar se mene tiče, to ne bi kaj dosti spremenilo," je sklenil "Piski".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.