Šport > Nogomet
1690 ogledov

Srečko Katanec razlog za spore v Iraku

Srečko Katanec Epa
Nekdanji slovenski selektor se je znašel pod plazom kritik.

Srečko Katanec je lani sedel na klop reprezentance Iraka. Z omenjeno ekipo je zabeležil nekaj dobrih rezultatov, v zadnjem obdobju je moral poslušati obtožbe na svoj račun.

Po porazu proti Bahrainu v finalu zahodnoazijskega prvenstva so se pojavile celo informacije, da so Katanca že odstavili z njegovega položaja. A vse skupaj se je zapletlo.

Katancu so očitali, da premalo obiskuje tekme, na katerih igrajo reprezentanti, da ne pozna značilnosti svojih izbrancev in njihovega načina igranja.

Dani Alves Video Šport Sanjski debi Danija Alvesa za svoj nov klub

Katancu se je v bran postavil njegov agent Behrouz Dezhbod. Slednji je Iranec, kar naj bi, po nekaterih navedbah, prav tako zmotilo nekatere Iračane. Poleg Dezhboda so se na stran slovenskega strokovnjaka postavili tudi nekateri nogometaši.

Na Iraški nogometni zvezi so se po umiritvi strasti odločili za nadaljnje korake. Katanec bo ostal na mestu selektorja, "mezopotamske leve" bo predvidoma vodil v kvalifikacijah za svetovno prvenmstvo v 2022, to se bo odvilo v Katarju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.