Šport > Nogomet
22 ogledov

Sretenović podaljšal z Olimpijo

Novinarska konferenca Olimpije Ljubljane pred derbijem z Mariborom nkolimpija.si
Športni direktor nogometašev Olimpije Mile Ačimović pred začetkom spomladanskega dela sezone samozavestno pravi, da zeleno-belih Maribor ne more premagati in da ga zabava, da so na Štajerskem obremenjeni z Olimpijo. Sreten Sretenović je podaljšal pogodbo do leta 2014.

Mile Ačimović je v intervjuju za športni časnik Ekipa odgovoril kolegu iz Maribora Zlatku Zahoviću, ki je pred spomladanski delom sezone dejal, da bodo vijolice spomladi težko izgubile kakšno tekmo.

"Zdaj je že navada, da nas Maribor ne more premagati. To se ni zgodilo že na zadnjih petih, šestih derbijih. Ob tem me še kako zabava, da so obremenjeni z nami, mi z njimi zagotovo nismo," pravi Mile Ačimović, ki upa, da bodo igralci čim prej spoznali, da bo z novim trenerjem na klopi, prekaljenim Bojanom Prašnikarjem, prišel pozitiven val sprememb.

Hkrati se mu je uresničila največja želja, da v klubu ostaneta nosilca igre Dare Vršić in Sreten Sretenović, s katerima si želijo še podaljšati pogodbo. Ačimović se zaveda, da je zaostanek 15 točk za Mariborom velik, zato je prvi cilj boj za drugo mesto in nastop v Evropi, hkrati pa želi Olimpija s Prašnikarjem postaviti temelje, da bodo Ljubljančani postali najmočnejši nogometni klub v Sloveniji.

Ačimović je za konec pojasnil še težave s slabšim obiskom na tekmah in potožil, da je vzrok tudi v tem, ker ima Olimpija še dva močna športna kolektiva, košarkarje in hokejiste. Rešitev vidi v skupni vstopnici, kar pomeni, da bi si lahko navijači Olimpije z eno vstopnico ogledali vse tri Olimpije. Pogovori o tej temi so se že začeli.

Komentarjev 2
  • bendover 14:02 01.marec 2012.

    zakaj točno bi bil Maribor obremenjen z Olimpijo,ki samo po polovici prvenstva zaostaja za 15 točk,do konca pa še vsaj enkrat toliko?! ker ima večji stadion in 15k več praznih sedežev?

  • Žurnalček 11:25 01.marec 2012.

    Niso Štajerci obremenjeni samo z Olimpijo, oni so obremenjeni z vsem, kar ni v krogu 40km izven MB. V sebi nosijo tako globok občutek manjvrednosti, da se tega še sami ne zavedajo, kaže se pa v veliko milejši obliki in ...prikaži več to kot foušija z parmanentnim občutkom žrtve in odporom do " krivcev " za njihovo samopočutje !