Šport > Nogomet
25 ogledov

Šiljak pomočnik Prašnikarja v Olimpiji

Ermin Šiljak Siljak gol zadetek veselje proslavljanje slavje proslava Boštjan Tacol
Nogometna Olimpija ima novo moč. Pomočnik trenerja Bojana Prašnikarja je namreč postal nekoč odlični napadalec Ermin Šiljak.

Kadrovske okrepitve pri Olimpiji se nadaljujejo. Naslednji je sodelovanje s klubom sklenil nekdanji slovenski reprezentant in nekdanji napadalec Olimpije Ermin Šiljak, ki bo okrepil strokovno vodstvo in bo deloval kot pomočnik trenerja Bojana Prašnikarja.

"Olimpija je že visoko, ni pa najvišje in zato je moj cilj, da jo še dvignemo. Imam priložnost in srečo, da bom sodeloval z najboljšim slovenskim trenerjem, ki je osvojil daleč največ lovorik pri nas. Ob njem se želim veliko naučiti, sem še na začetku svoje trenerske kariere, učimo in izpopolnjujemo pa se celo življenje. Zame je pomembno, da lahko še naprej sodelujem z Borutom Jarcem tudi pri reprezentanci do 19 let, s katero se želim prebiti na evropsko prvenstvo," je ob vrnitvi v vrste zmajev dejal Šiljak.

Ermin je gole v zeleno-belem dresu zabijal sredi 90. let prejšnjega stoletja. Preden se je prvič podal v tujino (v Francijo k Bastii), je z Olimpijo osvojil dva naslova državnega prvaka, eno pokalno lovoriko, v času igranja za zmaje pa je bil proglašen za najboljšega igralca lige, prej za najboljšega mladega igralca lige, v sezoni 1995/96 pa je bil tudi prvi strelec slovenskega državnega prvenstva. Za slovensko reprezentanco je na 48 nastopih zabil 14 golov in je četrti strelec izbrane vrste vseh časov. Poleg igranja za ljubljanske klube Ilirijo, Svobodo in Olimpijo je v tujini gole zabijal v Franciji, Švici, Grčiji, Belgiji ter na Švedskem in Kitajskem. V strokovnem štabu še naprej ostajata tudi Robert Englaro in Andrej Kračman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.