Šport > Nogomet
11 ogledov

Lampard končal niz Cityja

Drogba Lampard
1/11
EPA
Chelsea je v ponedeljek na derbiju 15. kola Premier League z 2:1 ugnal Manchester City, ki je tako utrpel prvi letošnji poraz. Odločilni zadetek je iz najstrožje kazni zabil rezervist Frank Lampard. Od ostalih velikih klubov je najvišje slavil Manchester United, ki bi si težko bolje začel celiti rano po izpadu iz Lige prvakov. Stoke je malce presenetljivo premagal Tottenham.

Manchester City je prejšnji teden izpadel iz Lige prvakov, Chelsea pa mu je v 15. kolu Premier League zadal nov boleč udarec. Londonski modri so na Stamford Bridgeu sinje modre odpravili z 2:1 in jim zadali prvi letošnji poraz v prvenstvu, obenem pa se vrnili v boj za naslov, za še vedno vodilnim Cityjem zdaj zaostajajo še sedem točk.

Srečanje se je sicer začelo po željah gostov iz Manchestra. Sergio Agüero je z izjemno podajo zaposlil Maria Balotellija, ki je dokazal svoje mojstrstvo in prišel mimo Branilsava Ivanovića, nato še Petra Cecha in v prazno mrežo zadel za zgodnje vodstvo. Gostje so tudi po vodstvu prevladovali na igrišču, Chelsea pa je potreboval nekaj časa, da se je pobral po zaostanku. V 34. minuti pa je Daniel Sturridge lepo prodrl po desni stani in podal v sredino, kjer Raulu Meirelesu s slabih desetih metrov ni bilo težko zadeti za izenačenje.

Drugi polčas se je začel s priložnostjo Sturridgea v 48. minuti. Deset minut kasneje pa si je Gael Clichy za prekršek nad Ramiresom prislužil drugi rumeni karton in predčasno pot pod prho. Chelsea je ob številčni premoči vse bolj pritiskal na vrata Cityja, kar se mu je obrestovalo osem minut pred koncem rednega dela srečanja. Žoga je po strelu Sturridgea v kazenskem prostoru Cityja v roko zadela Joela Lescotta, odgovornost je na svoja ramena prevzel rezervist Frank Lampard, ki je suvereno premagal Joeja Harta in poskrbel za prvi prvenstveni poraz Cityja v letošnji sezoni.

Obliž na rane Uniteda

Manchester United je na Old Traffordu Wolverhampton ugnal kar s 4:1 in tako vsaj za nekaj časa pozabil na boleč izpad iz Lige prvakov. Nani, ki je prispeval prva gola po 14 tekmah, in od Uefe delno pomiloščeni Wayne Rooney sta zabila po dva gola.

"Zadovoljen sem z napadalnim delom, ki je bil zelo, zelo dober, čeprav smo se morali vešče posvetiti tudi obrambi, saj so gostje vedno znova pošiljali žoge v naš kazenski prostor," je Alex Ferguson povedal za Sky Sports.

Super volej koga drugega kot Robina van Persieja je prinesel Arsenalu 1:0 in zmago nad Evertonom, medtem ko je Liverpool pokoril QPR z enakim rezultatom. Gol je zabil Luis Suarez.

Angleška liga, 15. kolo:

Arsenal : Everton 1:0 (0:0)
van Persie (70)

Bolton Wanderers : Aston Villa 1:2 (0:2)
Klasniæ (55); Albrighton (33), Petrov (39)

Liverpool : Queens Park Rangers 1:0 (0:0)
Suarez (47)

Manchester United : Wolverhampton Wanderers 4:1 (2:0)
Nani (17, 56), Rooney (27, 62); Fletcher (47)

Norwich City : Newcastle United 4:2 (1:1)
Hoolahan (39), Holt (60, 82), Morison
(63); Ba (45, 71)
RK: Gosling (66/Newcastle)

Swansea City : Fulham 2:0 (0:0)
Sinclair (56), Graham (90)

West Bromwich Albion : Wigan Athletic 1:2 (1:1)
Reid (33); Moses (38), Gomez (57/11-m)

Sunderland : Blackburn Rovers 2:1 (0:1)
Vaughan (84), Larsson (90); Formiza (17)

Stoke City : Tottenham Hotspur 2:1 (1:0)
Etherington (13, 43); E.S. Adebayor (62/11-m)
RK: Kaboul (Tottenham/82)

Chelsea : Manchester City 2:1 (1:1)
Meireles (34), Lampard (82/11-m); Balotelli (2)
RK: Clichy (58/Manchester City)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.