Šport > Nogomet
33 ogledov

Stojanović: Borbenost, to je bilo pa vse

cesar stojanović Nogometna reprezentanca v Stožicah Boštjan Tacol
Slaviša Stojanović in Boštjan Cesar sta ocenila – žal – še drugi poraz slovenske nogometne reprezentance (1:2) v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014. Tokrat so Norvežani zmagali tik pred sodniškim žvižgom.

"Dejstvo je, da smo prikazali borbeno igro. To je pa tudi vse. Premalo kombinatorike za kaj več. S srčnostjo in borbenostjo smo prišli do zadnje minute, v kateri bi se na ta račun lahko zasluženo veselili točke. A ta nezbranost v zadnjih sekundah. Ko smo že imeli žogo, tvegano preiravanje, dolga žoga, nepazljivost v zadnji vrsti in prejmeš zadetek enostavno v zadnji sekundi,“ je neposredno po tekmi za nacionalno televizijo dejal selektor Slaviša Stojanović, ki je kot zdravili za številne napake navedel preprosto "delo in ponavljanje“. Glede precej premešane začetne enajsterice je na vprašanje, ali je zadovoljen z novinci v njej, odvrnil, da so ga nekateri zadovoljili, drugi ne.

Valter Birsa je zaradi poškodbe igrišče zapustil že zelo zgodaj. "Najbrž gre za poškodbe stegenske mišice. Nisem še govoril niti z njim niti z zdravniško službo. Gotovo je hendikep, če moraš menjati že v peti minuti," je poročal selektor: "Naprej, nadaljevati in začeti zbirati točke, druge ni.“

Cesar: Čim prej se moramo pobrati

Kapetan Boštjan Cesar, ki je pred mikrofonom Saše Jerkovića nasledil selektoja, je sprva ocenil prekršek Dejana Kelharja za 11-metrovko: "Nisem dobro videl, ker sem bil v skoku. Mogoče se je na TV videlo bolje. Nisem videl, da bi bil prekršek, ampak sodnik je dosodil 11-metrovko, po kateri smo nesrečno izgubili.“ Preveč napak? Norvežani so veliko igrali na preskok igro, kar smo vedeli. Iz druge odbite žoge, ki smo jo izbijali mi ali pa tudi Norvežani, so prihajali do nekih akcij … Mogoče je bilo res preveč napak. Zaslužena zmaga Norvežanov.“ Branilec Chieva kljub dvema porazoma ne obupuje: "Mi smo profesionalci, gremo naprej. Vedeli smo, da nas čakata zelo težki tekmi, odlični ekipi. Dobro smo se postavljali. Tako proti Švici kot proti Norveški smo iz prvega strela od daleč dobili gol. Naslednji mesec nas čaka nova težka tekma. Moramo se čim prej pobrati, da zmagamo že takoj prvo tekmo proti Cipru.“

"Nekoliko srečno, a zasluženo"

Egil Olsen, selektor Norveške, je po srečanju dejal: "Dobiti tekmo na tak način v sodniškem dodatku je nekoliko srečno, ampak zmagali smo povsem zasluženo, saj smo imeli več priložnosti. Tekma je bila za nas tudi čustvena in pomembna, saj bi bilo ob porazu za nas praktično konec kvalifikacij."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.