Šport > Nogomet
44 ogledov

Stojanović: "V sobi še kitara. In ne le ena."

Slaviša Stojanovič je zapustil Celje. Fotosi
Slaviša Stojanović je izdal nekaj svojih pogledov na našo nogometno reprezentanco, svoj (glasbeni) prosti čas in se ozrl tudi v preteklost. Objavljamo del pogovora za oddajo Naš nogomet.

Kakšna je razlika med vami pred petimi leti, ko ste bili že v igri za selektorski stolček, in danes?
Gotovo sem veliko bolj izkušen in zrel za takšno nalogo. V tistem trenutku je bil Matjaž Kek logična izbira, jaz pa sem bil zelo vesel, ker sem prišel v ožji izbor.

Kakšna je bila izkušnja s Srečkom Katancem v Združenih arabskih Emiratih (ZAE)?
Zelo pozitivna, zelo veliko sem se naučil, tudi nekaterih drugih prijemov – tako življenjskih kot nogometnih. O našem sodelovanju lahko govorim le v superlativih, dejansko gre za dojemanje drugačnega načina dela.

Nekatere slovenske reprezentante ste že trenirali.
Nekateri so bili z mano kar nekaj let, tudi v mlajših selekcijah. Normalno, da sem bil vesel vsakega njihovega uspeha v karieri, predvsem pa ob dejstvu, da so postali reprezentanti in da igrajo v velikih klubih.

Kakšen selektor želite biti?
Želim biti takšen selektor, kot sem človek, se pravi dosleden, spoštljiv in odgovoren. Se pa zavedam, da bo težko različne posameznike vkomponirati v celoto. Ampak to je treba vzeti v zakup. Upam, da bomo vsi dihali za isti cilj.

Kaj vas žene naprej?
Cilji, ki pa so realno dosegljivi ali pa morda kanček nerealni, da te ženejo naprej, da jih dosežeš.

Kakšen je prvi nasprotnik, ki vas čaka v vlogi selektorja?
Ekipa ZDA je zelo znana po svoji fizični pripravi. Strokovna ekipa, ki se ukvarja s tem elementom, je na visoki ravni in tu nas čaka kar zahtevna naloga. Poleg tega so Američani tehnično in taktično zelo dobro pripravljeni.

Poleg nogometa je vaša ljubezen tudi glasba. Kako se je rodila ta simpatija?
Glasba me je v veliki meri spremljala že v mladosti, tudi kot igralca. V določenem trenutku sem bil na razpotju, ali naj pustim igralsko kariero in se odločim za glasbeno. V tistem času sem bil zelo veliko poškodovan, zato sem začel razmišljati o tem. Na srečo sem nadaljeval nogometno pot, ki se je prevesila v trenersko. Zdaj sem tu, ampak kitara je še vedno v moji sobi, in ne samo ena!

Bi kot glasbenik sodelovali pri nastajanju nove slovenske nogometne himne?
To ne, ampak mislim, da so vse himne slovenske nogometne reprezentance narejene na zelo visoki ravni. Moji prijatelji glasbeniki so stvar naredili zelo spevno. Lahko se samo priključim, da kaj odigramo skupaj, sicer pa ne bi mešal štren.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.