Šport > Nogomet
18 ogledov

Stuttgart proti Kekovi Rijeki brez trenerja Labbadie

Schneider Stuttgart novi trener novinarska konferenca predstavitev EPA
Zmaga Rijeke slovenskega trenerja Matjaža Keka je bila predzadnji žebelj v krsto trenerja Stuttgarta Bruna Labbadie, ki je v ponedeljek ostal brez službe.

VfB Stuttgart je namreč sporočil, da je prekinil sodelovanje s trenerjem Brunom Labbadio, ki ga bo nadomestil dosedanji trener mladinske ekipe Thomas Schneider.

Labbadia je po porazu v kvalifikacijah za Evropsko ligo proti Rijeki, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, nujno potreboval prvo ligaško zmago, a je Stuttgart med vikendom izgubil še tretjič zapored.

Mojstre s Kvarnerja povratna tekma v Nemčiji čaka v četrtek, bundesligaš pa se je na čelu z direktorjem Fredijem Bobičem očitno odločil, da moštvo nujno potrebuje "šokterapijo", ki jo bo vodil Schneider, nekdanji nogometaš Stuttgarta in dosedanji trener ekipe do 17 let, ki je podpisal dveletno pogodbo.

"Brutalna situacija"

"Poklicali so me prejšnjo noč in razumel sem, da moram pomagati ekipi," je medijem povedal 40-letni trener. "To je seveda težka naloga v brutalni situaciji."

Labbadio, v klubu je deloval od leta 2010, je odnesel sobotni poraz proti Augsburgu (1:2), gre pa za prvega trenerja, ki je izgubil službo v letošnji sezoni 1. Bundeslige. 47-letni nekdanji trener Bayerja Leverkusna in Hamburgerja je Stuttgart pred dvema letoma rešil izpada, že v naslednji sezoni pa ga je popeljal v Evropsko ligo.

Bobič: "Izgubili nekaj samozavesti"

V lanski sezoni je s Stuttgartom prišel vse do finala nemškega pokala, kjer je njegovo moštvo ustavil šele trojni prvak Bayern München. Športni direktor in rojeni Mariborčan Bobič je pojasnil, da je ekipa po hudem padcu samozavesti potrebovala spremembo.

"Našli smo rešitev, za katero mislim, da je izvrstna," je dejal Bobić. "To je pravi korak, da odblokiramo ekipo, ki ima veliko kakovost. Na žalost smo v zadnjih dneh izgubili nekaj samozavesti."

V vsakem primeru Kek in njegov pomočnik Matjaž Florjančič z Rijeko v četrtek prihajata na noge ranjenim levom, ki se bodo pod novim vodstvom želeli dokazati. Še bo vroče v boju za skupinski del Evropske lige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.