Šport > Nogomet
40 ogledov

Suarezu nov suspenz

Luis Suarez EPA
Zvezdnik Barcelone Luis Suarez je dobil dve tekmi prepovedi nastopanja zaradi nešportnega obnašanja po sredini tekmi španskega pokala med Barcelono in Espanyolom.

Vodstvo španske nogometne zveze je sporočilo, da je kazen Urugvajca posledica žaljenja tekmecev in sodnikov v predoru pod tribunami po dvoboju mestnih tekmecev.

Luis Suarez naj bi po tekmi osmine finala, ki jo je njegova ekipa dobila s 4:1, v predoru žalil in izzival tekmece ter vabil k fizičnemu obračunavanju, so v poročilu s tekme zapisali sodniki in delegati. Španska zveza je zato izrekla kazen, Barcelona pa je že napovedala, da se bo na to odločitev pritožila.

Če bo kazen obveljala, bo moral Suarez izpustiti povratno tekmo na stadionu mestnih tekmecev Cornella Prat naslednji teden, ter še prvo četrtfinalno tekmo v primeru skupnega napredovanja Barcelone.

Pri Barceloni zanikajo, da bi Suarez žalil tekmece, opozorili so, da je bil med tekmo tudi sam žrtev zmerjanja in žaljivk tekmecev. Dvoboj obeh najmočnejših klubov v mestu je bil sicer zelo pester, Espanyol je tekmo zaradi dveh rdečih kartonov končal le z devetimi možmi, španska nogometna zveza pa preiskuje še en incident, saj naj bi navijači modro-belih z rasističnim zmerjanjem žalili Brazilca v dresu Barcelone Neymarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.