Šport > Nogomet
17 ogledov

Šuker predsednik, Štimac selektor

davor šuker EPA
Potem ko je Hrvaška nogometna zveza ustoličila Davorja Šukerja na mestu predsednika, je sprejela tudi pričakovano odločitev v zvezi z reprezentančnim selektorjem. Tudi uradno je to postal Igor Štimac.

Hrvaška ima novega predsednika nogometne zveze (HNS) in novega selektorja. Gre za nekdanja soigralca, ki sta med drugim leta 1998 osvojila tretje mesto na svetu, Davorja Šukerja in Igorja Štimca.

"Cilj je odhod na svetovno prvenstvo v Braziliji in na evropsko prvenstvo v Franciji," je dejal novo ustoličeni predsednik Šuker: "Naredili bomo tudi hrvaški nogometni kamp. Želimo, da k nam prihajajo turisti. Nič nimamo proti Slovencem, ampak v Istri moramo narediti Antalyo (veliko središče za priprave v Turčiji, op. a.). Zakaj nimamo kampa, čeprav smo med najboljšimi 10 reprezentancami na svetu? To je zame najvažnejši projekt."

Štimac bo na selektorskem mestu zamenjal svojega nekdanjega reprezentančnega soigralca Slavena Bilića, ta je bil na klopi od leta 2006. Nekdanji branilec je svojo kariero začel in končal v splitskem Hajduku, vmes pa je igral na Otoku pri Derbyju in West Hamu. Uradno se bo predstavil na novinarski konferenci v petek.

Komentarjev 1