Šport > Nogomet
24 ogledov

Šuler zagotovo ne bo ostal v Genku

trening stožice slovenija pred belgija 2011 Benjamin Kovač
Slovenija ob 20.45 na Stožicah igra pripravljalno nogometno tekmo z Belgijo. Selektor Matjaž Kek bo iskal zamenjavo za branilca Marka Šulerja, ki pa je vseeno z reprezentanco in Belgijce dobro pozna, saj igra za tamkajšnji klub. O trenutni pripravljenosti in klubski usodi smo poklepetali tudi z Zlatkom Dedićem.

"V Genku zagotovo ne bom ostal, saj igram za Gent," je Marko Šuler, slovenski branilec, hudomušno odvrnil na majceno nerodnost enega od novinarskih kolegov: "Če bom šel, bom šel na bolje, tako po športni kot finančni plati, tudi kar zadeva družino. Pogodbo imam sicer še za dve leti."

Siceršnji trdni član prve enajsterice Matjaža Keka sodeluje na reprezentančni akciji pred tekmo z Belgijo, čeprav v kvalifikacijah za EP proti Estoniji ne bo mogel nastopiti zaradi kazni rumenih kartonov. "Namen tekme je najti rešitve za igralce, ki ne smejo igrati, in videti, kako delujemo igralci na začetku sezone," pravi koroški branilec, ki je v Belgiji že odigral dve tekmi: "Sam se počutim v redu, forma je na pravi ravni, kar se spodobi za začetek sezone."

"Belgijci imajo nekaj vrhunskih igralcev, čaka nas super nasprotnik, ampak igramo doma in pričakujemo zmago," pa je odločen primorski napadalec Zlatko Dedić. Ne moti ga pretirano, da so nekateri reprezentanti, ki že igrajo prvenstvene tekme, malce bolje pripravljeni: "Ne, to ni moteče, ampak to pomeni, da so nekateri igralci v malce boljši formi. S pomočjo občinstva in kolegov v reprezentanci je tudi tistim, ki še niso v najboljši formi, lažje in gredo prek utrujenosti."

V zadnjem času se je precej govorilo in pisalo o Dedićevem odhodu iz Bochuma. Ali upravičeno, smo se pozanimali pri junaku dodatnih kvalifikacij za SP 2010. "Ne, ne ostajam trdno v Bochumu. Nekaj se dogaja, ampak nismo še tako daleč, da bi lahko govoril o tem. Trenutno sem povsem na voljo reprezentanci, kasneje pa pridejo tudi druge stvari. Glede spremembe države igranja je vse v igri," je ostal skrivnosten Dedić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.