Šport > Nogomet
101 ogledov

"Super bowl je vsako leto, zakaj ne bi bilo SP na vsaki dve"

Aleksander Čeferin in Gianni Infantino Profimedia
Predsednik Fife vztraja pri idej, da bi bilo svetovno prvenstvo vsaki dve leti.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je obisk Izraela izkoristil tudi za promocijo načrtov, ki sicer delijo nogometno skupnost, da bi svetovno prvenstvo prirejali vsaki dve leti. Super bowl je vsako leto, zakaj ne bi bilo SP na vsaki dve, se je vprašal Infantino.

Svetovno prvenstvo na vsaki dve leti ne bo zmanjšalo "čarobnosti" turnirja, ker njegova pogostost ne bi vplivala na njegovo kakovost in ugled, je dejal prvi mož Fife v odgovoru na eden izmed glavnih argumentov nasprotnikov tovrstnim načrtom.

"Že smo se odločili, da bo od leta 2026 svetovno prvenstvo z 48 reprezentancami. Ali bo potekalo na dve ali štiri leta, pa je še v fazi posvetovanja," je za izraelske medije dejal Infantino. "Ravno zato, ker gre za čarobni turnir, bi se to morda moralo zgoditi pogosteje," je dodal.

Thibaut Courtois Oster napad Šport Courtois: "Fifo in Uefa zanima le denar, za nas jim ni mar"

Glavni nasprotnik svetovnemu nogometnemu bienalu je Evropska nogometna zveza (Uefa). Ta je Fifo pozvala, naj odstopi od načrtov ter se raje posveti reformi mednarodnega koledarja tekem.

Gianni Infantino in Aleksander Čeferin | Avtor: Epa Epa

Toda Infantino očitno še ni obupal. "Ugled dogodka je odvisen od njegove kakovosti, ne od pogostosti. Vsako leto imate super bowl, Wimbledon ali ligo prvakov in vsi so navdušeni in čakajo na to."

Vodja krovne nogometne organizacije je dejal, da želi Fifa tudi razširiti svetovno klubsko prvenstvo, ki poteka vsako leto. "Radi bi povečali vrednost državnih prvenstev in domačih lig," je dodal. "Moramo poiskati pravo obliko, ki ne bo preveč motila koledarja in vseh drugih dogodkov," je poudaril Infantino.

Komentarjev 1
  • Smučar1 09:26 14.oktober 2021.

    Superbowl je vsakoletno tekmovanje in predstavlja finale LIGE ! Ne vem a je tip tepec ali pa zavaja kot naš Janez Bolnik !

Sorodne novice