Šport > Nogomet
227 ogledov

Super Mario se vrača domov

Mario Balotelli Profimedias
Kontroverzni Mario Balotelli bo kariero nadaljeval na Apeninskem polotoku.

Italijanski napadalec Mario Balotelli je po navedbah tujih medijev podpisal večletno pogodbo z Brescio, ki si je lani izborila pravico za nastop v elitni Serie A.

"Povratek v Italijo je uspel zaradi nogometaševe odločenosti in interesa, da bi se vrnil v Brescio, mesto, kjer je odraščal in kjer je že kot otrok izstopal zaradi svojih fizičnih in tehničnih sposobnosti," je sporočil italijanski prvaoligaš.

Balotelli, nekoč eden najobetavnejših nogometašev na svetu, naj bi zaslužil 1,5 milijona evrov na leto, v pogodbi pa ima predvidene številne bonuse v zvezi z doseženimi goli, minutažo in reprezentančnimi nastopi.

Balotelli se je rodil v Palermu, a se je pri dveh letih preselil v Brescio. "Končno prihajam v moje mesto," je podpis pogodbe pospremil 29-letnik.

V Italijo se vrača prvič po letih 2016, ko ga je Liverpool posodil AC Milanu. V zadnjih sezonah je igral za Nice in Marseille. Po izteku pogodbe z Marseillom je postal prost nogometaš. Zanj se je zanimal brazilski Flamengo, a je raje izbral Italijo.

Balotelli še nikoli ni igral za Brescio, saj je bil član mladinske akademije Lumezzaneja, nato pa se je s komaj 16 leti preselil k Interju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.