Šport > Nogomet
17 ogledov

Švicarji upajo na poln stadion

Švicarski mediji slovenija bern Simon Maljevac
Pred kvalifikacijskim obračunom med Slovenijo in Švico v Bernu ni čutiti nogometnega utripa.

Švicarska javnost pričakuje večerni dvoboj med Švico in Slovenijo v Bernu (20.00) precej spokojno. Na ulicah dopoldne ni bilo čutiti nogometnega utripa, v nekaterih švicarskih časnikih pa se je napoved dvoboja znašla celo na zadnji strani.

"Selektor Ottmar Hitzfeld bo odločal o naši začetni enajsterici, igralci pa bomo morali sprejeti  njegovo odločitev. Vesel sem, da sem se sploh znašel med izbranci. Upam, da bom proti Sloveniji dobil priložnost in jo izkoristil," je pred večernim dvobojem nestrpen 22-letni zvezni igralec Admir Mehmedi, ki je eden izmed nogometašev mladega vala švicarskih reprezentantov.

"Slovenci imajo ustvarjalne nogometaše"

"Na zelenici se vedno maksimalno trudim, vendar se vedno ne odvija vse po mojih željah. Drevi si želimo zmage proti Slovencem, ki so še vedno v igri za drugo mesto, zato bodo zaigrali na vse ali nič," opozarja Mehmedi, ki verjame v zmago svoje izbrane vrste: ''Moramo biti popolnoma osredotočeni na tekmo. Slovenija ima veliko zelo ustvarjalnih nogometašev, ki si kruh služijo v tujini, kljub temu pa gremo na zmago. Kvalifikacije si želimo zaključiti s tremi točkami!''

Prodali že 20 tisoč vstopnic

Po pisanju lokalnih časnikov je bilo za današnji obračun v predprodaji prodanih 20.500 vstopnic, švicarska nogometna zveza pa pričakuje, da bo stadion v Bernu, ki sprejme 32.000 gledalcev, drevi napolnjen do zadnjega kotička.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.