Šport > Nogomet
89 ogledov

Tabor prekinil negativen niz, Rudar ostaja brez zmage

Tabor Sežana Bravo PLTS Facebook
S tekmama v Sežani in Velenju se je nadaljevalo 12. kolo elitne slovenske nogometne lige.

Nogometaši sežanskega Taborja, ki so jih dodobra zredčili kartoni in poškodbe, so v boju novincev v ligi prekinili niz štirih porazov. Tako so se tekmecem iz vrst Brava oddolžili za poraz na prvem medsebojnem srečanju sezone. Tabor se je s četrto zmago (3:1) prebil pred današnjega tekmeca na šesto mesto.

V uvodu tekme sta imeli obe ekipi nekaj polpriložnosti, prvi pa so nevarno zagrozili domači, ko je poskus Antonia Azinovića z glavo dobro ustavil Domen Gril. V 28. minuti je bil od daleč nenatančen Marko Krivičić, ob koncu polčasa s prostega strela še Predrag Sikimić, v 42. minuti pa so prvič resneje nase opozorili tudi Ljubljančani, ko je iz prve z več kot 20 metrov sprožil Ante Vrljičak, David Adam pa je bil na mestu.

V uvodu drugega polčasa pa je sledilo hitro veselje domačih. Leon Sever je z desne strani podal v osrčje kazenskega prostora, Predrag Sikimić je najprej sprožil z glavo, zadel vratnico, nato pa odbito žogo iz bližine pospravil v mrežo za svoj sedmi gol sezone. V 52. minuti je bilo znova nevarno pred vrati gostov, sprožil je Krivičić, Gril pa je žogo odbil v kot. Vratar gostov je moral posredovati tudi v 56. minuti po strelu Rodriugeja Bongonguija. Po boljši predstavi Kraševcev pa je spet moral pobrati žogo iz svoje mreže v 59. minuti, ko je po podaji z desne strani z glavo iz bližine zadel Leon Sever.

V 68. minuti je z glavo zgrešil Bongongui, a v 73. minuti se je tudi on vpisal med strelce. Gril je približno 25 metrov od doma poskušal podati žogo na levo stran, a jo je nogometaš Tabora prestregel in jo takoj poslal v prazno mrežo za 3:0. Bongongui je imel novo izjemno priložnost tudi v 81. minuti, ko je povsem osamljen zgrešil s 15 metrov.

Nerazpoloženi gosti so v 85. minuti le poskrbeli za nekaj dela Davida Adama, od daleč je sprožil Mustafa Nukić, sežanski vratar pa je žogo ukrotil, tako kot v 87. minuti po strelu istega igralca. Že v sodniškem dodatku pa je Ljubljančanom uspelo znižati zaostanek, Milan Đajić je z glavo lepo zadel po podaji z leve strani.

Luka Zahović Veliki derbi Šport Kakšna napaka v sodnikovem dodatku!

Rudar Velenje Triglav Kranj PLTS | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Igralci velenjskega Rudarja so bili vse do izdihljajev tekme s Triglavom na pragu prve zmage v sezoni, nato pa jim je nespretnost v kazenskem prostoru to preprečila. Gorenjcem so dovolili priti do točke (1:1), tako da za njimi na zadnjem mestu še naprej zaostajajo za pet točk. So pa knapi vsaj prekinili niz štirih porazov.

Po mirnem uvodu tekme, ki ga je malce razburkala le priložnost Tilna Mlakarja v šesti minuti, čigar strel je obranil Tomaž Stopajnik, je domača ekipa povedla v 28. minuti, ko je z natančnim in nizkim strelom z 18 metrov zadel Mićo Kuzmanović. V polčasu, ki ni postregel z veliko akcije, pa velja omeniti še 40. minuto, ko se je po gneči v kranjskem kazenskem prostoru zatresla vratnica.

V uvodu drugega polčasa znova ni bilo veliko dogajanja, tako da je uradni napovedovalec lahko ažurno seznanjal gledalce z izidom finalne tekme evropskega prvenstva v odbojki med Slovenijo in Srbijo. Omeniti velja le poskus Adama Vošnjaka v 50. minuti, ko je Luka Čadež s konicami prstov žogo preusmeril v kot. V 69. minuti je malce previsoko z roba kazenskega prostora meril Dominik Radić, v 70. pa je strel Rijada Kobiljarja ustavil Čadež.

V 72. minuti so imeli knapi novo izjemno priložnost, na voljo so imeli najstrožjo kazen po prekršku Milana Milanovića nad Kobiljarjem. Za strel z bele pike se je odločil Radić, a žogo poslal v prečko. Isti igralec je zapravil še eno izjemno priložnost v 78. minuti, ko je bil sam pred Čadežem, a je slednji žogo preusmeril v kot.

V 87. minuti so dvakrat zagrozili tudi Kranjčani, ki pa so prišli do točke v sodniškem dodatku, ko domači niso znali žoge izbiti iz kazenskega prostora, tako da je končala pri Egzonu Kryeziuju, ta pa jo je s 13 metrov poslal v mrežo za končnih 1:1.

Prva liga TS, 12. kolo:

Tabor Sežana - Bravo 3:1 (0:0)
Sikimić 49., Sever 59., Bongongui 73.; Đajić 90.

Rudar Velenje - Triglav 1:1 (1:0)
Kuzmanović 28.; Kryeziu 92. 

Olimpija - Maribor 2:4 (1:2)
Menalo 33., Vukušić 54.; Zahović 1., Kronaveter 16., 93., Požeg Vancaš 95.

Mura - Domžale 3:0 (1:0)
Maroša 28., 69., Kouter 58.

PONEDELJEK:
Aluminij - Celje

LESTVICA:
1. Maribor 24
2. Olimpija Ljubljana 24
3. Mura 23
4. Aluminij Kidričevo 21 (-1)
5. Celje 19 (-1)
6. Tabor Sežana 13
7. Bravo Ljubljana 12
8. Domžale 10
9. Triglav Kranj 10
10. Rudar Velenje 5

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice