Šport > Nogomet
3152 ogledov

Tako hitro so navijači na Otoku vzljubili Slovenca

Andraž Šporar Profimedia
Slovenski reprezentančni napadalec že prepričal navijače.

Andraž Šporar ni potreboval veliko časa, da si je pri novem klubu pridobil simpatije navijačev. Slovenski napadalec je sicer v zadnjem prestopnem roku okrepil Middlesbrough, za člana druge najmočnejše angleške lige sicer nastopa kot posojeni nogometaš lizbonskega Sportinga.

Šporar je za Boro najprej zaigral pred dobrim tednom, ko ob porazu v 6. krogu Championshipa z 0:2 proti Coventryju v gro vstopil v 63. minuti, že med tednom pa se je vpisal med strelce, na dvoboju z ottingham Forestom je v 24. minuti zadel za 1:0. Middlesbrough je kasneje slavil z 2:0.

Slovenec se je tako zelo hitro priljubil navijačem, ki so zanj takoj našli tudi pesem.

Andraž Šporar | Avtor: Profimedia Profimedia

Privrženci Middlesbrougha so bili manj zadovoljni ta konec tedna, ko je sledil nov domači poraz. Blackpool je po zaostanku dvakrat zadel v drugem polčasu in slavil z 2:1. "Hvala navijačem za izjemno podporo. Domači debi se ni iztekel po željah, ampak sem prepričan, da bomo v prihodnosti skupaj doživeli lepe trenutke na stadionu Riverside," je po tekmi sicer zapisal Šporar, ki je med drugim zatresel okvir vrat.

Komentarjev 1
  • MK 13:06 19.september 2021.

    še 3 tedne brez gola in ga bodo podili ven iz kluba. Andraž je precenjen, imel je že miljon priložnosti, v reprezentanci ni imel konkurence pa še vedno ni zabil gola, proti Malti je zgrešil zicerje in penal. Katastrofa. Če ...prikaži več bo Andraž zabil v Angliji 10 golov pojem svoj klobuk.