Šport > Nogomet
2394 ogledov

Tako izgleda VAR v Srbiji: Sodnik za mnenje vprašal snemalca

sodnik twitter
Pogovor sodnika in snemalca odločil vprašanje o enajstmetrovki.

Medetem ko so v Sloveniji pred kratkim začeli preizkušati tehnologijo VAR, so do nje v Srbiji na svoj način prišli že v nižjeligaškem tekmovanju. Na socialnih omrežjih se je tako pojavil posnetek, ki je v dobro voljo spravil marsikaterega ljubitelja nogometa. 

Na eni izmed nižjeligaških tekem je napadalec stekel v protinapad in se ob vratarju tekmeca zgrudil v šestnajstercu. Krik prvega so verjetno slišali tudi zunaj stadiona, čuvaj mreže pa je sodniku zagotavljal, da se nasprotnika ni niti dotaknil. Delilec pravice se je nato odločil za nevsakdanjo uporabo video tehnologije. Na tribuni je namreč opazil snemalca, stekel do njega in iskal informacije za odločitev.

Sledil je naslednji pogovor:

"Šef, si videl? Ali lahko posnetek zavrtiš nazaj," je sodnik spraševal na tribuno.

"Čist kot solza! Kot solza, penal!" je odvrnil nepričakovani asistent na tehnologiji VAR.

"Kot solza?" je še vprašal sodnik in po novi potrditvi stekel proti kazenskemu prostoru in pokazal na belo piko. 

Če so njegovi soigralci še nekako sprejeli sodnikovo odločitev, pa je povsem ponorel vratar, ki je 'zakrivil' enajstmetrovko. V znak protesta je odvrgel zgornji del svojega dresa.

Žal se je tu posnetek končal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.