Šport > Nogomet
397 ogledov

Tako je končal terorist, ki je ubil dva švedska navijača

belgijska policija Profimedia
Belgijska policija je v strelskem spopadu ubila skrajneža.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Gianni Infantino je dan po napadu v Bruslju dejal, da je "šokiran in užaloščen", poroča francoska tiskovna agencija AFP. V strelskem napadu pred kvalifikacijsko tekmo med Belgijo in Švedsko sta v ponedeljek zvečer umrla švedska navijača.

"Globoko sem užaloščen in šokiran zaradi smrti dveh švedskih državljanov v bližini stadiona, kjer je Belgija gostila Švedsko v kvalifikacijah za Euro 2024," je na Instragramu zapisal prvi mož krovne nogometne zveze.

Izrazil je sožalje družinama in prijateljem ubitih ter dodal, da sočustvuje tudi z Belgijci, Švedi in obema nogometnima zvezama.

Tekmo so zaradi napada ob polčasu odpovedali, saj se švedski nogometaši niso želeli vrniti na igrišče.

Kot danes poročajo belgijski mediji, je moški, ki je v ponedeljek zvečer v središču Bruslja ubil dva švedska državljana, enega človeka pa ranil, umrl v bolnišnici, potem ko ga je policija davi v spopadu ustrelila.

belgijska policija | Avtor: Profimedia Profimedia

Krovna evropska nogometna zveza Uefa pa je danes sporočila, da se bodo vse preostale tekme kvalifikacij v tem ciklu začele z minuto molka v spomin na žrtvi bruseljskega napada. Slovenija se bo v Belfastu ob 20.45 pomerila s Severno Irsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice