Šport > Nogomet
3607 ogledov

To mora storiti Real, če želi obdržati Modrića

luka modrić Epa
Prihodnost Luke Modrića postaja osrednja zgodba poletnega prestopnega roka.

Luka Modrić si po zatrjevanju neimenovanih virov želi zapustiti Real Madrid, vendar za zdaj ni jasno, kakšen dogovor, če sploh, bosta sklenila s predsednikom madridskega velikana Florentinom Pérezom.

Pérezov prvi odgovor na vse glasnejšo prestopno sago, katere osrednji akter je najboljši nogometaš minulega mundiala, je bil kratek in jedrnat: "Plačajte 750 milijonov evrov in Modrić je lahko vaš!"

Ni skrivnost, da je Modrić naklonjen selitvi v Inter, vendar je iz spoštovanja do kraljevega kluba pripravljen poslušati njihovo ponudbo. 32-letni vezist bi s selitvijo v Torino močno oplemenitil svoj bančni račun, saj mu nekdanji italijanski velikan ponuja štiriletno pogodbo v vrednosti 40 milijonov evrov, temu pa je pripravljen dodati dvoletno pogodbo s kitajskim Jiangsujem, katerega lastnik je podjetje Suning Appliance Group, ki ima v lasti tudi 68,5-odstotni delež Interja.

Modrić bi si s selitvijo v Italijo zagotovil 10-milijonsko letno plačo za naslednjih šest sezon. Ob izteku pogobe leta 2024 bi bil star že 38 let. Trenutna pogodba z Realom, ki velja do leta 2020, mu prinese 6,5 milijona letne plače. Hrvaški zvezdnik ima dobro pogajalsko izhodišče, zdaj pa je na potezi Real, ki se mora za njegov obstanek vsaj približati ponudbi italijanskega kluba.

Madridčani bi lahko prestop preprečili s pritožbo na Mednarodno nogometno zvezo (Uefa), saj naj bi Inter s tem, ko namerava del odškodnine poravnati s pokroviteljskimi pogodbami s Suningom, torej s svojim lastnikom, kršil pravila finančnega fair-playa.

luka modrić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
  • Sara_Mofflin 18:20 07.avgust 2018.

    Dobra novica za vse moje prijatelje. Podjetje, ki ponuja spletno dejavnost na domu... Kmalu po nekaj urah dela lahko zaslužite do 25.000 dolarjev mesečno... Pridružite se nam in obiščite našo spletno stran za več podrobnosti ... Torejj sem začel ..... ...prikaži več ........ ➤➤➤➤➤➤➤ www.Earn91.Com

Sorodne novice