Šport > Nogomet
2362 ogledov

Tako so se na razkritje Messijeve skrivnosti odzvali soigralci

lionel messi Epa
Razkritje finančnih podrobnosti dogovora, ki ga je Lionel Messi leta 2017 sklenil z Barcelono, je v javnosti sprožilo pravi vihar.

Pred dnevi je španski Mundo Deportivo poskrbel za medijsko bombo z razkritjem zaupnih informacij o zaslužkih šestkratnega dobitnika zlate žoge Lionel Messija.

Španski novinarji so namreč izvedeli, da je Argentinec leta 2017 z Barcelono sklenil štiriletno pogodbo v višini 555 milijonov evrov, s čimer je postal z naskokom najbolje plačani nogometaš na svetu.

Razkritje poslovne skrivnosti, za katero javnost naj ne bi izvedela, je sprožilo burne odzive. Mnogi so prepričani, da vrtoglavi zneski presegajo vse meje zdravega razuma, spet drugi trdijo, da je argentinski čudežni deček vreden slehernega centa.

Uprava kluba in trener Ronald Koeman, ki odgovornost ra razkritje pripisuje ljudem, ki želijo "škodovati Barceloni", še vedno iščejo "izdajalca". Neuradno se govori, da naj bi informacije medijem posredovali visoki predstavniki kluba, ki so želeli s tem Messija dokončno pregnati iz Barcelone. 

Argentinec je sicer zadeve že predal svojim odvetnikom, ki pripravljajo tožbo proti španskemu časniku.

lionel messi | Avtor: Epa Epa
Marsikoga je ob tem zanmalo tudi, kako so se v luči aktualne finančne krize, ki prežema klub, na informacije odzvali ostali, občutno slabše plačani nogometaši Barcelone.

Po poročanju katalonskega Sporta, razkritje Messijeve astronomske plače ni imelo prav nobenega vpliva na vzdušje v slačilnici. Med igralci ni bilo zaznati ljubosumja ali karkšnegakoli nezadovoljstva, vsi brez izjeme pa so svojemu prvemu zvezdniku izrekli tudi brezpogojno podporo.

Podpora Messiju pa prihaja tudi iz nekaterih drugih športnih panog. Teniški as Rafael Nadal, sicer zapriseženi navijač Real Madrida, meni, da je razpava o tem povsem brezpredmetna. 

"Ne razumem, zakaj se pogovarjamo o tem. Messi je eden najboljših nogometašev v zgodovini. Klubu je zaračunal toliko, kot so mu bili pripravljeni plačati. Tukaj nimamo kaj debatirati. Presodili so, da je vreden toliko denarja. Sami odločajo o svojih financah," meni nekdanji prvi igralec sveta.

rafael nadal | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice