Šport > Nogomet
3978 ogledov

Barcelona pred bankrotom, takšne so številke

Camp Nou Epa
Katalonski velikan v ogromnem dolgu.

Letno finančno poročilo katalonskega velikana je pokazalo, da skupni dolg Barcelone znaša milijardo in 173 milijonov evrov, kratkoročni dolgi, torej tisti, ki jih mora klub vrniti do konca leta pa znaša 730 milijonov. Pri Barceloni se sicer skušajo s tistimi, ki jim je dolžna denar, dogovoriti za daljši rok izplačila, nekateri so na to že pristali.

Barcelona dolg | Avtor: Index.hr Index.hr

Klub je del dolga želel povrniti s prodajo vstopnic, a razmere zaradi koronavirusa na Pirenejskem polotoku še vedno ne dovolijo vrnitev gledalcev na tribune. Dodatna težava je ta, da v klubu ni nogometašev, ki bi jih lahko prodali. Barcelona je v zadnjih letih za okrepitve namenila ogromne zneske, nogometaši kot so Philippe Coutinho, Ousmane Dembele in Antoine Griezmann pa so kasneje precej izgubili na svoji vrednosti.

Katalonci številnim klubom sicer še dolgujejo za izvedene prestope. Do konca fiskalnega leta mora Barcelona tako vsaj 20. klubom nakazati še 126 milijonov evrov, z dodatnimi klavzulami znesek znaša celo nekaj več kot 196 milijonov.

Barcelona dolg | Avtor: El Mundo El Mundo

Za Coutinha mora tako Liverpoolu na primer še vedno odšteti 29 milijonov, z bonusi 40 milijonov, Ajax bo za Frenkieja De Jonga prejel še 16 milijonov, z bonusi pa bi znesek lahko narastel na kar trikrat toliko.

Zdaj že nekdanji predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je klub nameraval potisniti še bolj v rdeče številke, na pogodbi med Barcelono in investicijsko banko Goldman Sachs, klub si je želel izposoditi 800 milijonov za obnovo Camp Noua, manjka le še podpis. Dogovor morajo zdaj potrditi navijači, člani kluba in nova uprava, a se to najverjetneje ne bo zgodilo.

Dodatno težavo prinaša iztekajoča se pogodba Lionela Messija, ki naj bi po ocenah klubu prinašal 300 milijonov evrov letno. Če bo čez pol leta zapustil klub, bo stanje še težje.

lionel messi | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice