Šport > Nogomet
788 ogledov

Takšne so posledice Aluminijevega bojkota tekme z Mariborom

Maribor : Aluminij Profimedia
Mariboru tri točke, Aluminij v disciplinskem postopku.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je v primeru odpovedanega obračuna med Mariborom in Aluminijem v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije odločila, da se tekma za zeleno mizo registrira z rezultatom 3:0 za Maribor. Nogometni klub Aluminij pa je v disciplinskem postopku.

Nogometni klub iz Kidričevega je v nedeljo obvestil Nogometno zvezo Slovenije, da se ekipa Aluminija ne bo udeležila tekme 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije proti Mariboru. NZS je bila prisiljena odpovedati zadnjo tekmo uvodnega kroga jubilejne tridesete sezone, stekli pa so tudi postopki proti klubu, so sporočili z NZS.

Maribor : Aluminij Odbili igrati Šport Uradno: tekme med Aluminijem in Mariborom ne bo!

"Aluminij je na NZS v četrtek naslovil prošnjo za prestavitev tekme z Mariborom, ki pa ni bila v skladu s 15. členom Tekmovalnega pravilnika NZS, ki govori o tem, da se predlaga preložitev v primeru vsaj dveh reprezentančnih vpoklicev, kakor tudi ne v skladu s covid-19 sklepi, ki opredeljujejo, da mora tekma biti odigrana v prvem prostem terminu, vendar ne prej kot pet dni od zadnjega dne, ko ima klub nezadostno število igralcev," je zapisala NZS v izjavi za javnost.

V primeru Aluminija je bila tekma z Mariborom na sporedu šesti dan po koncu karantene, zato je vodja tekmovanj pod okriljem NZS ugotovil, da na podlagi veljavnih predpisov in sklepov pristojnih organov tekmovanj NZS ni bil izkazan upravičen razlog, kakor tudi niso bili podani pogoji za prestavitev tekme, zato prošnji za prestavitev tekme ni ugodil, so dodali pri NZS.

Ker se nogometaši iz Kidričevega niso udeležili tekme v Mariboru, je bila tekma po uradni dolžnosti registrirana z rezultatom 3:0 za Maribor, zaradi neodigrane tekme pa je vodja tekmovanj predal NK Aluminij v disciplinski postopek. Klub iz Kidričevega ima osem dni časa, da se pritoži na sklep vodje tekmovanj NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.