Šport > Nogomet
168 ogledov

Taneski bi najraje v Nemčijo

rok taneski nogomet
1/3
Iztok Golob
Petnajstletni Kranjčan Rok Taneski pritegnil pozornost evropskih velikanov. "V tem trenutku denar ni pomemben, pač pa da Rok prestopi stopnico ali dve višje in čim več igra. V manjšem klubu je za to možnost večja, večjemu klubu pa težko rečeš ne," pravi oče Bojan.

Slovenski reprezentant do 16 let Rok Taneski bi se lahko kmalu preselil v enega od večjih evropskih klubov. "Interes za Roka je prisoten že dlje časa. Začelo se je pred letom dni, ko je bil najboljši posameznik na turnirju v italijanskem Pordenonu," je potrdil njegov oče Bojan Taneski, nekdaj tudi sam prvoligaški igralec.

Velikani stojijo v vrsti

"Za sina, sicer kadeta Domžal, se zanimajo Arsenal, Tottenham, Newcastle, Bayern, Hertha ..." našteva. Med zainteresiranimi sta tudi dva visoko uvrščena italijanska kluba, katerih imen noče razkriti, pa Empoli in Reggina, dodaja. Nekateri ponujajo štipendijsko pogodbo, nekateri tudi profesionalno, odločitve pa še nista sprejela. Taneski, sicer vrsto let športni agent, zagotavlja, da vzrok ne tiči v denarju. "V tem trenutku denar ni pomemben, pač pa da Rok prestopi stopnico ali dve višje in čim več igra. V manjšem klubu je za to možnost večja, večjemu klubu pa težko rečeš ne," pojasnjuje negotovost glede odločitve. Se pa strinja, da jo bosta morala sprejeti kmalu, do srede junija.

"Nogomet je izziv"

Rok je po nogometni izobrazbi krilni napadalec. V reprezentanci je od lanskega marca, trenutno je tudi njen najučinkovitejši igralec, upoštevajoč zadetke in podaje. Najbolj ceni Barcelono, najraje pa bi prestopil v enega od nemških ligašev. "Njihov stil nogometa mi verjetno najbolj ustreza," meni. Odhod v tujino ga ne skrbi. "Nobenih dvomov nimam glede tega. Nogomet je izziv. Pripravljen sem se prilagoditi," pravi dijak 1. letnika kranjske gimnazije. Šolanja tudi ob odhodu v tujino ne bi opustil, je odločen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.