Šport > Nogomet
20 ogledov

Tavares: "Rad bi zaigral za Slovenijo"

Maribor Lazio Evropska liga Ljudski vrt Tavares Cana Anže Petkovšek
Brazilski napadalec je zabil edini zadetek ob porazu Maribora proti Laziu (1:4) na zadnji tekmi Evropske lige. Vijoličasti kapetan je po tekmi tudi priznal, da upa, da bi lahko kmalu kandidiral za nastop v dresu slovenske reprezentance.

"Nismo igrali dobro, v defenzivi nismo dobro pokrivali. Kmalu smo dobili gol, na katerega nam ni uspelo hitro odgovoriti, da bi lahko spremenili potek tekme. S postavo smo morali malce improvizirati, saj so manjkali nekateri igralci. Kljub porazu so vsi dali vse od sebe," uvodoma dejal Marcos Tavares, ki je v 84. minuti ublažil poraz Maribora proti Laziu.

"Težko je vseskozi držati visok nivo iger, glede na število tekem. Letos smo bili že boljši kot lani in upam, da bomo drugo leto še boljši. Tekme proti Laziu, Tottenhamu in Panathinaikosu so nas veliko naučile. Ritem je vseskozi visok, vsak trenutek je treba biti pazljiv, izkusili smo težka gostovanja in to je velika šola za naprej. Ključna je mentaliteta in samozavest," je naporno obdobje za Štajerce, ko so se morali meriti tako na domačem, kot mednarodnem prizorišču, opisal Brazilec.

Mariborski kapetan je prepričan, da bi se Maribor v Ligi prvakov odrezal bolje kot zagrebški Dinamo, ki je v šestih tekmah dosegel en gol in dobil eno samo točko. "Mi bi se odrezali bolje, vsaj kakšno tekmo bi dobili. Upam, da bomo imeli priložnost za to že naslednje leto."

Nekdanji igralec Gremia je dosegel že svoj 14. gol na mednarodnem prizorišču. "To je zelo lepo, tega gola sem zelo vesel, a lahko bi prišel že bolj zgodaj v tekmi. A kljub temu je dobro, da nismo zaključili obračuna z ničlo na semaforju. Že v prvem polčasu sem imel lepo priložnost, a mi je pred strelom spodrsnilo in sem slabo ustrelil," je obrazložil odlični napadalec.

Ob polčasu so v Ljudskem vrtu razglasili, da je zmagovalec glasovanja za "Vijoličastega bojevnika", v katerem navijači izbirajo najbolj borbenega igralca Maribora, že drugič postal prav Brazilec. "Veliko mi pomeni ta naziv in upam da ni zadnji. Ta publika mi daje motivacijo, da vsak dan dam vse od sebe," je to pokomentiral Marcos.

Maribor Lazio Evropska liga Ljudski vrt | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
V diskoteki z Ronaldinhem

Mariborčane v nedeljo čaka še zaostala tekma slovenske Prve lige z velenjskim Rudarjem. "Tekma z Rudarjem je pomembna, da zadržimo veliko prednost pred Olimpijo. Nato pa sledi dopust v Braziliji in uživanje v krogu družine," je z mislimi že malce v domovini in nasmehom na obrazu razlagal Tavares, ki je zatrdil, ga zagotovo ostaja v Mariboru.

"Več kot tri leta že nisem bil v Braziliji, doma sploh še niso videli mojih malih otrok. Tam bom užival na plaži, pri nas je sedaj toplo," se oddiha že veseli nogometaš iz Porto Alegreja, v katerem domujeta dva velikana brazilskega nogometa - Gremio in Internacional. In zakoga mu bije srce? "Navijam za Internacional, igral pa sem za Gremio (smeh)," je priznal štajerski kapetan, ki je bil za kratek čas tudi soigralec neponovljivega Ronaldinha.

"Treniral sem z njim dva meseca pri Gremiu, nato pa je odšel v PSV, tekme pa nisva odigrala skupaj. Že samo gledati ga je bilo neverjetno, bil je fantastičen. Skupaj sva šla tudi ven v diskoteko, ko sem še hodil ven. Že takrat je imel dovolj denarja in je bil najlepši v diskoteki (smeh), " se mladosti v domačem mestu spominja izvrstni strelec.

Za konec je dejal, da bi, če bi se mu ponudila priložnost, zaigral tudi za Slovenijo. "Nimam še državljanstva, na to še čakam in upam, da bom januarja lahko postal Slovenec. V Braziliji sem sicer igral za kadetsko in mladinsko reprezentanco, za slovensko člansko reprezentanco pa lahko igram in bi to tudi naredil, a moram biti pet let v državi," je zaključil Tavares, ki bo naslednje leto izpolnjeval pogoje za vpoklic v četo Slaviše Stojanovića.

Komentarjev 1
  • pesjan 12:50 08.december 2012.

    ja pa SLOVENSKO boš tut govoru kot slavček .če ne moreš bit SLOVENEC .takih v SLO je dost ki so tukaj cela desetletja .