Šport > Nogomet
80 ogledov

Tega gotovo še niste videli: zasenčil je Zidana

Jacopo Violani Pontilcelli z glavo skozi plastiko na klopi Youtube
Na italijanskem nižjeligaškem obračunu se je odvilo eno izmed najbizarnejših proslavljanj zadetka, kar jih je bilo kdaj videti na nogometnih zelenicah.

Konec tedna se je v regionalni ligi pokrajine Emilija - Romanja igral obračun med ekipama Pontilcelli in Riolo Terme. A bolj kot razplet srečanja je odmevala poteza domačega napadalca Jacopa Violanija. Njegovo dejanje je namreč že zaokrožilo po svetovnem spletu in izzvalo kopico zabavnih komentarjev.

Po napaki gostujočega vratarja po prostem strelu je Violani namreč izkoristil priložnost in žogo z oddaljenosti dveh metrov poslal v mrežo. Lahko doseženi zadetek domače devetice ni odvrnil od intenzivnega slavja. Pravzaprav je beseda intenzivno veliko preblaga, Violani je namreč poskrbel za noro potezo, za katero si je prislužil neposreden rdeči karton.

"Bombaš iz Peckhama"?

Potem ko je žoga končala v mreži, je po blatnem igrišču stekel do domače (svoje) klopi in se z glavo (!) pognal v pleksisteklo, ki je (bilo) ob straneh prostora za rezerviste. Klop je ob silovitem trku Violanija popustila, vse skupaj pa je zelo zabavalo njegove soigralce. A njihovega mnenja ni delil glavni sodnik, ki je nogometašu takoj pokazal rdeči karton.

Družbena omrežja so polna ugibanj, ali gre za daljnega sorodnika Zinedina Zidana, ki je z glavo v finalu SP 2006 pokosil Marca Materazzija. Eden izmed angleških komentatorjev se je spraševal, od kdaj se za "bombaša iz Peckhama" dobi neposreden rdeči karton (očitno razširjeno proslavljanje v vzhodnem Londonu), veliko pa jih je pokritiziralo tudi sodnika, ki naj bi bil z Violanijem prestrog. Vsekakor vredno ogleda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.