Šport > Nogomet
239 ogledov

Tekmo V Sežani odločil gol neposredno iz kota, poraz prvega Kopra

Tabor - Olimpija Twitter NK Olimpija
Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 22. krogu Prve lige Telemach doma izgubili proti Olimpiji z 1:2 (1:0).

Tekme v Sežani običajno ne ponudijo veliko nogometnih užitkov, toda tokrat sta ekipi poskrbeli za precej gledljivo predstavo, v kateri so na žalost domačih navijačev kratko potegnili gostitelji. Ti so pogrešali kaznovana Tila Mavretiča in Marka Ristića, Olimpija pa je med drugim igrala brez bolnega Marcela Ratnika. Kljub temu je - po zaslugi zadetka, doseženega neposredno iz kota -, prišla do 12. zmage in vsaj začasno drugega mesta, medtem ko je Tabor ostal predzadnji.

Po dokaj mirnem uvodu je Olimpija prva zagrozila, in sicer je v deseti minuti Almedin Ziljkić žogo poslal malo mimo sežanskih vrat. Štiri minute pozneje je z glavo prešibko meril Ivan Prtajin. Ljubljančani so v teh trenutki igrali večino časa na polovici Tabora, ki je zgolj čakal na protinapad.

V 25. minuti so tudi domači prišli pred tekmečev gol, toda na koncu je Nik Kapun žogo poslal v kot. Štiri minute pozneje pa so imeli gostitelji lepo priložnost, Mateo Monjac pa je na koncu slabo zadel žogo in zgrešil cilj.

Boljšo igro so Kraševci unovčili v 33. minuti. Takrat je eden novincev v ljubljanski ekipi Damian van Bruggen ne dovolj odločno odbil žogo po podaji Vida Kodermana v kazenski prostor, tako da jo je prestregel Žiga Ovsenek in z diagonalnim strelom ugnal Ivana Banića za 1:0.

Malce zatem je na drugi strani Prtajin znova prešibko streljal, Monjac in Klemen Nemanič pa sta v 41. in 42. minuti prav tako neuspešno končala akcijo. V 44. minuti pa so imeli Ljubljančani dotlej najlepšo priložnost, Ziljkić je z leve za kak decimeter zgrešil cilj. Že v sodniškem dodatku je Banić preprečil povišanje domačega vodstva po novem poskusu Monjaca.

Tabor - Olimpija | Avtor: nkolimpija.si nkolimpija.si

Drugi polčas so spet odločneje odprli Ljubljančani, v 52. minuti so tudi zadeli prek Prtajina, a si je ta po sodniški oceni pomagal s prekrškom. So pa regularno zadeli v 70. minuti. Najprej je Mustafa Nukić sprožil z desne strani šestnajsterca, žoga se je nato odbila od obeh vratnic do Djala Aldairja, ki jo je pospravil v mrežo svojega nekdanjega kluba.

Po golu so zeleno-beli še nekajkrat ogrozili tekmečeva vrata, v 81. minuti je prišel Mario Kvesić pred Jana Koprivca, a je ta s pravočasnim startom preprečil Olimpijino vodstvo. A za to je na nenavaden način poskrbel prav Kvesić, potem ko je v 86. minuti zadel neposredno iz kota z leve strani.

Poraz vodilne ekipe lige

Vodilni Koper je v goste sprejel Domžale, ki so na Obalo prišle opogumljene po zmagi proti Olimpiji. Izbranci Dejana Djuranovića so se znova pokazali v zelo dobri luči in se s Primorske vračajo s polnim plenom, glavni junak tekme pa je bil Zeni Husmani z dvema goloma. Domžale so še vedno šeste, a le še tri točke za petouvrščeno Muro, Koper, ki je tekmo končal z dvema igralcema manj, pa je prvi, a bi ga lahko v ponedeljek ob zmagi proti Radomljam na vrhu zamenjal Maribor.

Uvod tekme je ponudil nekaj nevarnosti na obeh straneh, pri Domžalah, kjer še vedno pogrešajo predvsem Dejana Georgijevića, je bil v deveti minuti le malce premalo natančen Arnel Jakupović, pri Koprčanih, ki so morali poseči po spremembah v obrambi po odsotnostih Karla Bručića in Žana Žužka, pa je dvakrat zgrešil prvi strelec lige Maks Barišić, najprej v 13. minuti z roba kazenskega prostora, minuto pozneje pa iz neposredne bližine.

V 33. minuti pa so povedli gostje, potem ko so odvzeli tekmecem žogo na desni strani, ta se je nato znašla na vrhu kazenskega prostora pri Husmaniju, ki jo je z lepim strelom poslal pod prečko za 1:0.

Zeni Husmani | Avtor: Profimedia Profimedia

Malce pozneje je nase opozoril Lamin Colley, ob Barišiću in Kaheemu Parrisu tretji član glavne koprske napadalne trojke, a se izid ni spremenil, tako kot tudi ne po Jakupovićevem prostem strelu v 39. minuti.

Tudi uvod drugega polčasa je bil živahen, med drugim je v 51. minuti močno sprožil Nikola Krajinović, izkazal pa se je vratar Domžal Ajdin Mulalić, po kotu pa Colley v bližini gola ni prišel do pravega strela. Zato pa je v 55. minuti iz bližine na drugi strani  zadel Husmani, ki je svoj četrti gol sezone dosegel po podaji Svena Šoštariča Kariča z leve strani pred gol, kjer domačim ni uspelo izbiti žoge.

Gosti so spet premešali domačo obrambo v 59. minuti, na koncu je v kazenskem prostoru zgrešil cilj Jakupović. V še večjih težavah so se domači znašli v 68. minuti, saj je Ivan Borna Jelić Balta dobil rdeči karton, ko je prekinil obetavno akcijo za gol gostov. Za piko na i slabemu koprskemu dnevu je v 80. minuti zaradi enakega razloga moral igrišče zapustiti še Ivan Novoselec, ob dveh igralcih manj pa Kopru ni uspelo ogroziti domžalske zmage. To bi lahko v sodniškem dodatku oplemenitil še Benjamin Markuš, a je zgrešil z roba kazenskega prostora.

rva liga Telemach, 22. kolo:

Bravo : Celje   3:0 (2:0)
Bajde 15., 21., Maružin 77.

Aluminij : Mura   0:1 (0:1)
Bobičanec 10./11-m

Tabor Sežana : Olimpija  1:2 (1:0)
Ovsenek 33.; Aldair 70., Kvesić 86.

Koper : Domžale  0:2 (0:1)
Husmani 33., 55.

Ponedeljek:
Kalcer Radomlje - Maribor

 

Lestvica:
 1. Koper               22  12   5   5  37:27  41
 2. Olimpija Ljubljana  22  12   4   6  26:20  40
 3. Maribor             21  12   3   6  30:22  39
 4. Bravo               22   9   7   6  23:18  34
 5. Mura                22   8   9   5  29:28  33
 6. Domžale             22   8   6   8  29:28  30
 7. Kalcer Radomlje     21   6   4  11  27:33  22
 8. Celje               22   6   4  12  22:30  22
 9. CB24 Tabor Sežana   22   5   5  12  21:24  20
10. Aluminij            22   4   7  11  19:33  19
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice