Šport > Nogomet
28 ogledov

Telegraph: Chelsea sprejel 37 mil. funtov za Mato

Mata Swindon Town Chelsea ligaški pokal Reuters
Zadnje novice o prestopu Juana Mate v Manchester United - Chelsea je po poročanju Daily Telegrapha sprejel ponujenih 37 milijonov funtov (45,2 milijona evrov).

"Chelsea in Manchester United sta se že dogovorila za 40 milijonov funtov vreden prestop Juana Mate, čeprav morajo branilci naslova še poslati uradno ponudbo za 25-letnega Španca," so zapisali pri zanesljivem Guardianu, o morebitni selitvi vezista pa poročajo tudi drugi angleški mediji. Mata naj bi sicer Joséju Mourinhu še izraziti željo za selitev iz Londona v Manchester.

Navijači Chelseaja sicer ne želijo izgubiti nogometaša, ki so ga izbrali za igralca leta v obeh njegovih polnih sezonah v dresu kluba. Španec je sicer v tej sezoni le trikrat odigral vseh 90 minut, v prvi postavi modrih pa se je znašel na 11 tekmah. Za Mato, ki je nezadovoljen s količino igranja, sta se sicer zanimala tudi Paris Saint-Germain in Atlético Madrid, slednji je želel šestmesečno posojo.  

Telegraph: Chelsea sprejel ponudbo

Pri Unitedu so zatrdili, da v morebiten posel s Chelseajem ne bo vpleten tudi Wayne Rooney. Rdeči vragi, ki v Premier League za vodilnim Arsenalom zaostajajo že 14 točk, želijo s prestopom Mate dokazati, da se nameravajo boriti vsaj za uvrstitev v Ligo prvakov za naslednjo sezono. Leta 2008 je United že opravil podoben prestop, ko je za Dimitarja Berbatova Tottenhamu plačal 30,7 milijonov funtov (37,5 milijonov evrov). 

Daily Telegraph je v sredo zvečer poročal, da je Chelsea sprejel ponujenih 37 milijonov funtov (45,2 milijona evrov) za Mato. Španec naj bi se tudi že dogovoril za vse ostale podrobnosti pogodbe, pred katero ga v četrtek čaka še zdravniški pregled.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.