Šport > Nogomet
17 ogledov

Tevez pred slovesom od Cityja

carlos tevez manchester city
1/4
Reuters
Nogometni zvezdnik Carlos Tevez je pred slovesom iz Manchester Cityja. Sedemindvajsetletni argentinski napadalec je na sinočnji tekmi Lige prvakov proti Bayernu iz Münchna (0:2) zavrnil nastop.

"Razočaran sem. Uprl se je in ni hotel na igrišče. Zame je zgodba končana," je po porazu z Bayernom  z 0:2 dejal trener Manchester Cityja Roberto Mancini. V drugem polčasu, ko je ekipa že zaostajala z 0:2, je poslal Carlosa Teveza na ogrevanje, vendar je ta nastop zavrnil.

"Če bom imel kaj besede, bo zapustil klub. Govoril bom z lastniki, to je njihova odločitev," je dejal Mancini in dodal, da je bil Tevez najbrž užaljen, ker ni bil prva menjava za Edina Džeka: "O tem odločam jaz. Če ima nekdo preveč denarja zaradi igranja pri naši ekipi in se vede tako kot Tevez, potem zame ne bo več stopil na igrišče."

Tevez je prek prevajalca na vprašanje o tem, ali ga trener ne bo več uvrstil v ekipo, odgovoril: "To je odločitev trenerja. Sem profesionalec ves čas igranja pri klubu. Lani sem bil najboljši strelec. Dejal sem, da želim klub zapustiti zaradi družinskih razlogov, a da se bom še vedno trudil po najboljših močeh."

Vstajenje velikega Kakaja?

V zadnjem času je bil Kaka le senca nekdanjega (prvega) zvezdnika zemeljske oble. Tudi zaradi neskončnih poškodb, ki mu niso dale zadihati s polnimi pljuči. Proti Ajaxu je Brazilec zabil gol in sodeloval pri drugih dveh, kar daje slutiti, da se morda vrača v formo za veliko sceno. To so začutili tudi gledalci in mu namenili prisrčne ovacije, ko je 15 minut pred koncem zapustil Santiago Bernabeu. "Preživljal je težke čase," je o Kakaju dejal Aitor Karanka, namestnik Joseja Mourinha: "Tistim, ki so verjeli vanj, srečen izraz na njegovem obrazu zares veliko pomeni. Glede na to, kako velik igralec je in kaj vse je pretrpel, si srečo res zasluži." Pod okrilje svoje zaščite ga je vzel tudi Iker Casillas: "Vemo, kakšna osebnost in igralec je Kaka, zaupamo mu. Zvest je sebi, soigralcem in moštvu. Želimo si takšnega, kakršen je bil prej, a vemo, kakšni so mediji. Ob eni malo slabši tekmi bo znova deležen kritik."


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.