Šport > Nogomet
24 ogledov

Ti meni zeleno oblačilo, jaz tebi karto

maribor body painting navijači Nino Verdnik
Na večni derbi med Mariborom in Olimpijo, ki bo na sporedu v nedeljo ob 18. uri, so gostitelji privabili svoje navijače na sila originalen način. Kdor je prinesel zeleno oblačilo – ta bodo šla v dobrodelne namene Rdečemu križu – je dobil vstopnico.

"Zamisel, da ljudje prinesejo v trgovino Vijol'čna bajta zelene kose oblačil in v zameno dobijo vstopnice za nedeljski derbi, je presegla vsa pričakovanja. V Mariboru je od danes manj zelenih oblačil. Ne le da so se izpraznile omare po domovih, ljudje so prinašali tudi povsem nova oblačila, z 'etiketami'! Akcija pa ima tudi humanitarno noto, saj bodo vsa zbrana zelena oblačila namenjena ljubljanskemu Rdečemu križu," so pred nedeljskim večnim derbijem (18:00) sporočili iz mariborskega prvoligaša in dodali, da se je iz grl več sto ljudi, ki so stali v vrsti za omenjeno menjavo, slišalo navijanje že v ranem petkovem jutru.

Združenje klubov 1. slovenske nogometne lige in Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) bosta v 16. krogu državnega prvenstva znova izvedla akcijo Pokaži nasilju rdeči karton, ki poteka v okviru evropske akcije boja proti rasizmu. "Slovenski nogometaši bodo z dvigom rdečih kartonov pred začetkom tekem opozorili na problematiko navijanja v Sloveniji, predvsem v smislu sovraštva, poniževanj, zbadljivk ter rasističnih opazk in nasilja. Nogometni stadioni morajo postati varno in zgledno okolje za vse generacije slovenskih navijačev. Le tako se bo povečalo število navijačev na nogometnih tekmah slovenskih klubov," so v sporočilu za javnost zapisali pri Spinsu.

Komentarjev 3
  • Alen Pajić 19:36 28.oktober 2011.

    ja KOJAK... v ljubljani ne rabijo ljudje oblačil, mislim kot da je to Luksemburg, dežela, kjer se cedi med in mleko, zavoda za zaposlovanje tut nimate najbrž...

  • kurt 17:51 28.oktober 2011.

    kaj spodnje ženske gate tudi vzamete?

  • KOJAK 17:15 28.oktober 2011.

    Lepa gesta, da boste to podarili ljubljanskemu Rdečemu križu. Žal pa ste pozabili da boste vse to dobili nazaj na štajersko - ravno preko rdečega križa :)