Šport > Nogomet
21 ogledov

"Vršič bo težko 36 tekem vrhunski"

Maribor - Bayer Leverkusen (Liga prvakov) EPA
"Olimpija je zelo odvisna od enega igralca, Dareta Vršiča, Maribor pa ima več igralcev, ki lahko odločijo tekmo," je pred nedeljskim večnim derbijem prepričan dvakratni najboljši strelec Prve lige Kliton Bozgo.

"V tem trenutku je Maribor v prednosti. Tako psihološki kot rezultatski, saj imajo v nogah veliko težkih tekem in so zahtevnih nasprotnikov navajeni. Imajo točkovno prednost in tekmo manj. Tudi Ljudski vrt bo poln. Olimpija pa na gostovanjih ne igra tako dobro,“ je za zurnal24.si napovedal Kliton Bozgo, napadalec, ki je štiri sezone nastopal za Maribor, tri za Olimpijo, eno pa za oba kluba.

Albanski Mariborčan, ki je v 207 prvoligaških nastopih zabil 109 golov, je nato razgalil Olimpijino hibo: "Olimpija je zelo odvisna od enega igralca, Dareta Vršiča, Maribor pa ima več igralcev, ki lahko odločijo tekmo. Zaradi naštetega dajem prednost Mariboru, ampak derbi je derbi – lahko se zgodi vse.“

"Tudi Vršič je človek iz mesa in krvi in težko bo 36 tekem igral v vrhunski formi. Na gostovanjih je Olimpija izgubila precej točk, kar je precejšen minus. Upam, da bo Olimpija v prestopnem roku pripeljala še kakšnega igralca. Sicer težko enako kakovostnega kot Vršič, ampak vsaj podobno,“ meni Bozgo.

Ljubljanski navijači upajo, da bi lahko Štajerce ugonobil evropski ritem. Kliton Bozgo ne prisega na to teorijo. "Maribor ima 29 igralcev, tako ali tako pa niti dveh tekem zapored ni igral v enaki postavi. Vselej je kdo manjkal. Proti Bragi je bila denimo vsa obramba nova. Utrujenost zaradi Mariborove širine ne bo problem,“ je prepričan nekdanji albanski reprezentant, ki vijolicam daje prednost tudi zaradi izkušenj: "Olimpije ni bilo pet let v prvi ligi. Vsa čast, da se počasi lahko spet kosa z Mariborom, ampak stvari ne potekajo tako hitro in izkušnje so na strani Maribora.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.