Šport > Nogomet
24 ogledov

Tigre: "Tepli so nas in grozili s pištolami"

copa sudamericana sao paulo tigre Reuters
Brazilski Sao Paulo je zmagovalec južnoameriškega pokala Sudamericana, čeprav je povratna tekma proti argentinski ekipi Tigre trajala le en polčas. Med premorom naj bi Argentincem grozili z orožjem.

Prva tekma v Buenos Airesu se je končala z izidom 0:0, po polčasu povratne tekme pa je Tigre proti Sao Paolu izgubljal z 2:0. Celoten prvi polčas je bil zelo živčen in poln nevarnih startov, po njegovem koncu pa je ob odhodu v slačilnice nastal pretep, po katerem sta dva igralca argentinskega Tigreja, Paulo Miranda in Gaston Diaz, prejela rdeči karton.

Argentinci se nato niso želeli vrniti na igrišče, obtožili so zasebno varnostno službo in brazilsko policijo, da so jim v garderobi grozili z orožjem. "Na nas so uperili dve pištoli, dvoboja ne mislimo odigrati do konca. Obkrožili so nas in eden od njih je pritisnil pištolo na prsi našega vratarja Damiana Albila. Ob tem so nas še pretepali, bilo jih je okrog dvajset," je za Fox Sports dejal trener Tigreja Nestor Gorosito.

Predsednik Sao Paola Juvenal Juvencio ni imel posluha za pritožbe gostov. Izpostavil je, da Argentinci niso podali uradne prijave. "Oni bi izgubili z veliko razliko in naša največja zmaga je, da so Argentinci preprosto zbežali," je bentil Juvencio.

Sicer je prvi zadetek dosegel Lucas Moura, ki se že januarja seli v PSG, ki je zanj plačal kar 43 milijonov evrov, drugega je dodal Osvaldo.

Sao Paolo je tako postal prvak po kakovosti drugega južnoameriškega klubskega tekmovanja - Cope Sudamericana. Brazilci se bodo vsekakor morali potruditi, da se na svetovnem prvenstvu leta 2014 ne bodo pojavljale takšne obtožbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.