Šport > Nogomet
15 ogledov

Tisoč ligaških tekem za Fergusona

Alex Ferguson EPA
V nedeljo ob 16. uri se bo Manchester United s Southamptonom pomeril v tretjem krogu Premier lige. Tekma ne bi bila nič posebnega, če ne bi šlo za prav poseben jubilej znamenitega trenerja "rdečih vragov", Sira Alexa Fergusona.

"Zame ni nič lepšega kot to, da se zjutraj z avtom zapeljem na igrišče za trening in preživim nekaj uric z enkratnimi igralci in izvrstnim strokovnim štabom," je na druženju z novinarji povedal Sir Alex Ferguson. "V klubu je bilo že toliko fantastičnih igralcev in delati z njimi je bila zame velika čast in mi je bilo v veselje. Nekateri trenerji bi bili hvaležni, če bi lahko trenirali eno samo izredno ekipo, sam pa sem jih treniral pet ali šest," se svoje posebnosti zaveda Škot, ki je na položaju glavnega trenerja Manchester Uniteda od leta 1986, v nedeljo pa bo vodil "rdeče vrage" na tisoči ligaški tekmi.

Ferguson je z Unitedom osvojil dvanajst ligaških naslovov, pet pokalov FA, štiri ligaške pokale in dva evropska naslova. S temi dosežki je najtrofejnejši britanski trener. "Nikoli se nisem zgledoval po nikomer, nikoli nisem prebral nobene knjige o treniranju, ki bi jo napisali drugi trenerji. Vedno moraš razmišlajti o sebi, se učiti na svojih napakah. Razmišljati je treba o izboru igralcev, oceni posameznikov, taktiki, selekciji ekipe...," je povedal popularni Fergie.

Na dosedanjih 999 ligaških tekmah je z Unitedom dosegel 598 zmag, 233 remijev in 168 porazov. Nedeljski obračun na stadionu St. Mary pa prekaljeni strateg ne bo začel z drugačnimi občutki kot ostale. "Nikoli si nisem predstavljal, da bom tako dolgo sedel na klopi, niti da bom čakal na tisočo tekmo. A kljub posebni priložnosti bo to le še ena tekma, ki jo želim dobiti," je zaključil Sir Alex.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.