Šport > Nogomet
23 ogledov

To je veselje: San Marino zabil po petih letih

Alessandro Della Valle San Marino Poljska SP 2014 EPA
Da le en gol reprezentance ob porazu z 1:5 osreči celotno ekipo in vso državo, ni ravno pogosto. A prav to se je zgodilo v torek zvečer na Apeninskem polotoku. Poglejte si prešerno veselje nogometašev San Marina.

Nogometna reprezentanca San Marina je na naslovnicah vseh lokalnih medijev. Niso se uvrstili na svetovno prvenstvo, pravzaprav so zelo daleč od tega. Osvojili niso niti točke. A kljub temu v žepni državici na Apeninskem polotoku trenutno prevladuje zadovoljstvo nad udejstvovanjem izbrane vrste, kar pa se zgodi le redkokdaj.

Nogometaši San Marina so na tekmi kvalifikacijske skupine H za SP 2014 v torek zvečer proti Poljakom namreč zabili prvi gol na uradnem srečanju po petih letih. Nazadnje so zadetek dosegli na kvalifikacijski tekmi za SP 2010 proti Slovakom. V omenjenih kvalifikacijah jih je dvakrat suvereno odpravila tudi Slovenija (5:0 in 3:0), ki se je pozneje ob Slovakih tudi uvrstila na SP v Južni Afriki. San Marino je lani sicer dosegel en zadetek, a na prijateljskem srečanju proti Malti.

Zadnji na vseh lestvicah

Včeraj pa se je vendarle zgodilo. Pri vodstvu Poljske z 1:0 so domačini v 22. minuti izvajali prosti strel, po katerem je z glavo zabil Alessandro Della Valle in San Marino spravil v delirij. Neizmerno veselje nogometašev na terenu si lahko ogledate na zgornjem posnetku in se prepričate, koliko lahko pomeni en sam gol. Domači so že do konca polčasa sicer prejeli še dva gola, na koncu pa visoko izgubili (1:5), a trenutka v 22. minuti jim ne more vzeti nihče. 

San Marino je brez točke na zadnjem mestu skupine H, Poljaki so četrti in še imajo možnosti za preboj v Brazilijo. Po Uefini lestvici je San Marino najslabša reprezentanca Evrope, zadnje mesto na svetovni Fifini lestvici pa si deli s sultanatom Butanom in izbrano vrsto s karibskih otokov Turks in Caicos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.