Šport > Nogomet
63 ogledov

Tolažilna nagrada: Mura dala gol Laziu

Mura 05 Arsenal Kijev veselje
1/5
Saša Despot
Nogometaši Mure 05 so na povratni tekmi 4. kola kvalifikacij za Evropsko ligo v Rimu izgubili proti Laziu z 1:3 (0:2) in končali evropsko pot. Lazio, ki je na prvi tekmi zmagal z 2:0, se je tako uvrstil v skupinski del tekmovanja.

Nogometaši Mure se po uspešno prestanih testih proti Bakuju, sofijskemu CSKA in Arsenalu iz Kijeva poslavljajo od evropskih popotovanj. Črno-beli, ki so s svojimi igrami v teh kvalifikacijah presenetili bržčas tudi svoje najbolj zveste navijače, so tik pred vstopom v skupinski del tekmovanja naleteli na zelo uglednega tekmeca. Rimski Lazio je vlogo favorita v zadnjem predkrogu več kot upravičil in si z dvema zanesljivima zmagama zagotovil kroglico s svojim imenom na petkovem žrebu skupin v Monaku.

Tekma v Rimu se je začela precej mirno. Gledalci so prvi strel proti vratom videli šele v 21. minuti, ko je slabo meril Hernanes. Že tri minute pozneje so Italijani veliko resneje zagrozili. Mauro Zarate je sprožil s prostega strela z 20 metrov, meril v levi zgornji kot vrat Filipa Drakovića, vendar se je Murin čuvaj mreže izkazal z izvrstno obrambo. Italijani so bili boljša ekipa z več posesti žoge in v 30. minuti so povedli z 1:0.

fajić lazio mura | Avtor: EPA EPA
Po odbiti žogi po prostem strelu s 30 metrov je do strela z dobrih desetih metrov prišel Libor Kozak in s polvolejem zatresel Murino mrežo. V 34. minuti so v napadu prvič nase opozorili tudi gosti, ko je Nusmir Fajić v kazenskem prostoru preigral dva igralca, močno streljal, toda Albano Bizzari je žogo odbil v kot. Lazio je prednost podvojil v 42. minuti, ko je Zarate učinkovito z desetih metrov dokončal hitro akcijo domačinov. Pred koncem polčasa sta Drakovića preizkusila še Lionel Scaloni in Senad Lulić, a se gostujoči vratar ni pustil premagati.

V drugem polčasu so Italijani le še potrdili pot v evropsko ligo. Že v 48. minuti je zapretil Zarate, ki je žogo poslal mimo leve vratnice, v 55. minuti pa so Rimljani povišali prednost, ko je Kozak pobegnil po desni strani, preigral dva igralca Mure in nato ukanil še Drakovića. Ta je bil sicer najboljši igralec Mure, saj po njegovi zaslugi zmaga sinjemodrih ni bila še višja. Tako je ustavil nov poskus Kozaka v 76. minuti, minuto pozneje je odlično posredoval po strelu Ogenyija Onazija, v 81. minuti pa še po strelu z glavo Kozaka. Dve minuti pred koncem tekme pa je Mura zabila častni gol, ko se je v gneči v kazenskem prostoru po prostem strelu najbolje znašel Jure Travner.

Kvalifikacije za Evropsko ligo, 4. kolo:

Lazio : Mura 05 3:1 (2:0) /2:0/
Kozak (30, 55), Zarate (42); Travner (88)

*v poševnicah je izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.