Šport > Nogomet
30 ogledov

''Tottenham mi je izkazal nespoštovanje''

emmanuel adebayor tottenham Reuters
Napadalec Tottenhama Emmanuel Adebayor je z dvema goloma na tekmi proti Southamptonu poskrbel za sanjski uvod začasnega trenerja Tima Sherwooda.

Tottenham je pod vodstvom začasnega trenerja Tima Sherwooda, ki je prevzel dolžnosti po odhodu Andréja Villas-Boasa, zabeležil prvo zmago v ligaškem tekmovanju, ko je v 17. krogu Premier lige premagal Southampton (3:2).

Na tekmi se je dvakrat med strelce vpisal Emmanuel Adebayor, ki pod vodstvom Villas-Boasa ni dobil veliko priložnost, kar naj bi bil tudi eden izmed glavnih konfliktov med nekdanjim trenerjem in predsednikom kluba Danielom Levyjem.

Adebayor je po tekmi izrazil nezadovoljstvo nad svojimi delodajalci v Londonu, ki so se do njega vedli nespoštljivo. ''Težko je bilo, ne vem, kako bi to obrazložil. Pridem na trening in vidim, da poteka skupinsko fotografiranje, v katerega sploh nisem udeležen. S tem so mi izkazali nespoštovanje,'' je povedal Adebayor in dodal, da prihaja njegov čas.

''Jaz sem profesionalni nogometaš in skušam ohraniti dvignjeno glavo. Prosili so me, naj treniram z rezervami in to sem z veseljem storil. Prosili so me, naj treniram sam in to sem z veseljem storil. To je mojih pet minut. Ne razumite me napačno, to je samo ena tekma in do konca jih je še več kot 20. Ostati moram zbran in upam, da si bom priigral mesto v ekipi. To je dobro za mojo samozavest, a tu ne gre za Adebayorja, ampak za Tottenham'' je povedal reprezentant Toga.

Soigralci so mu stali ob strani

Adebayor je razkril, da so mu soigralci v času težkih trenutkov pod taktirko Villas-Boasa ves čas stali ob strani. ''Lahko se samo zahvalim soigralcem in novemu vodstvu, ker so mi povrnili samozavest. Soigralci so me podpirali tudi takrat, ko nisem igral,'' je dodal 29-letnik, ki je prejel pohvale s strani začasnega trenerja.

''Adebayor ni igral, zato mu motivacije ni manjkalo. Ničesar mu ni potrebno dokazovati. Veliko let sem ga gledal igrati in vem, da je vrhunski nogometaš,'' je sklenil Sherwood.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.