Šport > Nogomet
21 ogledov

Tottenham od Reala za Modrića zahteva 41 milijonov

Modrić Milner Manchester City Tottenham Premier League Anglija Premier League pr EPA
Tottenham in Real Madrid se še naprej pregovarjata o prestopu Luke Modrića. Španci so ponudili 32,5 milijona evrov ter Ricarda Carvalha in Nurija Sahina, a Angleži o tem ne želijo niti slišati. Za hrvaškega reprezentanta zahtevajo 41,5 milijona evrov.

Saga o prestopu Luke Modrića iz Tottenhama v Real Madrid se nadaljuje. Galaktiki so za odličnega Hrvata ponudili 32,5 milijona dolarjev in zraven priključili še Richarda Carvalha ter Nurija Sahina, a s tem niso prepričali Londončanov, ki zahtevajo 41,5 milijona dolarjev. Glavno besedo pri zahtevah naj bi imel novi trener Tottenhama Andre Villas-Boas, ki v primeru odhoda Modrića želi Joaa Moutinha iz Porta. Odkupna klavzula za Portugalca je točno 40 milijonov evrov.

Iz Zadra v London?

Priprave Tottenhama se sicer začnejo že 18. julija, ko bo moral v London prek Zadra, kjer je nabiral nove moči, odpotovati tudi Modrić, če v naslednjih dneh ne bo prišlo do sklenitve dogovora.

Največji problem odškodnina

Daleč največjo oviro za prestop še vedno predstavlja odškodnina, saj Londončani od Madričanov na vsak način želijo izsiliti čim večjo denarno pogačo. Ob tem jim vsekakor gre na roko, da si Modrića v svoji ekipi želijo tudi Manchester United, Chelsea in PSG. "Pričakuje se, da bo prihodnost Modrića jasna naslednji teden. Čeprav se predpostavlja, da se bo vrnil v London, si Modrić ne želi s Tottenhamom na ameriško turnejo. Njegova želja je, da v ZDA odide 29. julija, kot igralec Reala," piše španski As.

Villas-Boas se mu je že odpovedal

Villas-Boas je sredi tedna že potrdil, da bo Modrić zapustil klub, a še ohranil upanje, da bi se stvari utegnile spremeniti. Sedaj se zdi, da se je mladi portugalski strokovnjak že sprijaznil, da bo v naslednji sezoni vezno linijo sestavljal brez Hrvata. "Tako je, očitno bom izgubil Modrića. Zgodba okoli njega je šla predaleč," je dejal Villas-Boas in še pristavil, da se nikakor ne misli odpovedati tudi Rafaelu van der Vaartu: "Če smo že pripravljeni, da bomo izgubili Luko, tako se obnašajo tudi vodilni možje našega kluba, se bom za Rafaela van der Vaarta boril do konca. Ne smemo ostati tudi brez njega. To bi bil ogromna dvakratna izguba za nas in apeliral bom na klub, da zadržimo odličnega Nizozemca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.